Ingrasamintele naturale sau organice provin din reziduuri ale unor activitati umane sau din resturi si sedimente naturale vegetale. Ca si compozitie, ingrasamintele asigura plantelor o sursa sigura si eficienta de NPK si in plus mai pot sa contina si alte macro - sau microelemente, enzime, aminoacizi, microorganisme benefice, etc.
Avantajele administrarii ingrasamintelor naturale: obtinerea de alimente nontoxice, mentin fertilitatea solului prin macro si microelemente, au o eliberare treptata in sol care favorizeaza dezvoltarea microorganismele benefice plantelor, imbunatatesc structura solului, aerarea, capacitatea de absorbtie si retinere a apei, sunt biodegradabile și nu cauzează poluarea mediului
Diferenta majora dintre Ingrasamintele naturale si cele chimice consta in capacitatea de a crea humus. Cele naturale asigura nutrienti specifici solului care favorizeaza dezvoltarea microorganismelor benefice ce asigura mai departe nutrienti plantelor. Cele chimice asigura doar nutrientii necesari pe moment plantelor. Prin urmare, folosind ingrasamante organice asigurati un proces continuu stabil de eliberare a nutrientilor din produs si sol.
23 de produse