Anghinare - seminte de anghinare, specialitate folosita in diverse preparate culinare, ca planta medicinala sau ornamentala, cu inflorescente gustoase si carnoase.
Cantitate
Reducere de preț pentru comenzi mai mari! - Sună la 0724-239-143 sau la 0722-410-174
Anghinarea este o planta erbacee, legumicola, medicinala si ornamentala, din categoria specialitati. Este o specie perena, insa in cultura se poate comporta ca o planta anuala, bienaal sau trienala.
Semintele de Anghinare sunt semanate:
→in sere sau solarii, locuri ferite de inghet
→direct in camp, cand temperatura solului ajunge la 18ºC, in luna aprilie-mai, la adancimea de 2 cm.
Inainte de semanare, semintele se tin 1-2 zile in apa cu temperatura 25-30ºC.
Dupa 8-12 saptamani, plantutele dezvoltate se planteaza la locul definitiv in gradina, la distanta de 1x1m.
Zona de plantare trebuie sa fie una insorita, bine luminata.
Recoltarea - august→octombrie.
Tulpinile se dezvolta inalte, aproximativ 1,5-2m. Din august pana in octombrie apar bobocii carnosi. Frunzele sunt sectate, iar florile apar in in varful fiecarei ramuri. Sunt acoprite cu solzi grosi, de culoare rosie. Fructul este o achena goala.
La culturile din primul an ultima recolta de frunze nu se culege, pentru ca planta sa reziste mai bine la inghet.
La cele din al doilea si mai vechi tija florala se scurteaza la 15-20 cm de la pamant.
Inaintea primului inghet se fac biloane, care in luna martie se desfac si se afaneaza solul intre randuri.
Anghinarea se cultiva pentru inflorescentele sale gustose, carnoase, folosite in diverse preparate.
.
Buruieni combatute | |
---|---|
Plante tratate | |
Perioada de aplicare | |
Stadiu de aplicare | |
Producator | Kertimag Ungaria |
Durata de viata | anuala, bienala, perena, trienala |