Acid Citric (Sare de lamaie) - aditiv cu utilizari multiple: 1) la prepararea muraturilor, sucurilor de fructe, compoturilor; 2) poate previni colorarea pulpei la fructe; 3) corectarea aciditatii vinurilor de fructe. Favorizeaza dezvoltarea subtantelor colorante si de aroma din vinurile de fructe.
Preț | Cantitate | |
---|---|---|
Acid Citric (Sare de lamaie) 100 g | 8 |
Reducere de preț pentru comenzi mai mari! - Sună la 0724-239-143 sau la 0722-410-174
Acid Citric (Sare de lamaie) - aditiv cu utilizari multiple: 1) la prepararea muraturilor, sucurilor de fructe, compoturilor; 2) poate previni colorarea pulpei la fructe; 3) corectarea aciditatii vinurilor de fructe. Favorizeaza dezvoltarea subtantelor colorante si de aroma din vinurile de fructe.
- se prezinta sub forma de cristale incolore, solubile in apa si cu gust usor acid
- in natura se gaseste in tesuturi, sucurile vegetale (in special in citrice)
- in industria alimentara, acidul citric, are numeroase utilizari: agent de conservare, agent de protejare a culorii si aromei, agent de chelatare pentru metale ce pot modifica negativ gustul si culoarea alimentelor
- continutul de acizi din sucurile de fructe se afla in domeniul 5-8% in functie de specie si de gradul de maturitate al fructelor
- in procesul de obtinere a vinurilor de fructe, continutul de aciditate trebuie monitorizat si daca este necesar trebuie ajustat inaintea inceperii fermentatiei
- acizii din vin influenteaza culoarea, gustul, incarcatura bacteriana, activitatea drojdiilor din vin si pana la urma si calitatea produsului finit
- la vinurile obtinute din struguri se preteaza un adaos de acid citric < 1g/l
- acidul citric favorizeaza dezvoltarea culorii si aromei (prospetimii) vinurilor, previne formarea precipitatiilor si casarea ferica (factori ce favorizeaza formarea unui vin tulbure si de slaba caliate)
- casarea ferica este un fenomen nedorit ce se datoreaza prezentei in vin a fierului (sub forma de ioni de fier bivalent sau trivalent) in concentratii crescute (> 6 mg Fe/l) ce pot forma conbinatii insolubile cu alti compusi din vin → instabilitatea vinului si cresterea tulburari vinului. Acidul citric prezinta avantajul blocarii fierului in combinatii solubile mentinand astfel starea de limpezitate a vinului.
Producator | Ungaria |
---|