Seminte Capere – planta perena, ce creste sub forma de arbust spinos. Bobocii florali, numiti capere, sunt comestibili si des utilizati in condimentarea preparatelor cu iz mediteranean. Folosind capere, puteti transforma un preparat banal intr-unul inedit.
Seminte Capere – planta perena, ce creste sub forma de arbust spinos. Bobocii florali, numiti capere, sunt comestibili si des utilizati in condimentarea preparatelor cu iz mediteranean. Folosind capere, puteti transforma un preparat banal intr-unul inedit.
Caperul este o planta perena, ce se dezvolta sub forma unui arbust spinos. Dezvolta frunze carnoase, rotunde si flori mari de la alb la alb-roz. Pentru a fi comestibili, bobocii florali trebuie recoltati intregi, inchisi, tari complet, de culoare verde. Folosite in preparatele culinare cu peste, diverse legume, sosuri atat reci, cat si calde, caperele confera acestora un gust acrisor asemanator cu lamaia, usor picant. Este o specie iubitoare de caldura, intalnita din abundenta in zona bazinului mediteranean, dar si in anumite regiuni din Asia si Nordul Africii.
Semanare: februarie – martie, dupa schema 90 cm x 90 cm. Daca se cultiva prin samanta, rasadul de capere se produce cu un an inainte de a fi plantat.
Recoltare: iunie – august.
In comert, caperele nu se gasesc proaspete, ci doar sarate si murate. Avand in vedere nivelul ridicat de sodiu pe care il contin, se recomanda consumul prudent al caperelor. Acesti boboci aromati sunt bogati in fitonutrienti, antioxidanti si vitamine, avand proprietati anti-inflamatoare, anti-bacteriene, anti-cancerigene si analgezice. Sunt folosite in decongestionarea cailor respiratorii, mentinerea nivelului optim de zahar din sange, reglarea apetitului, cat si in tratarea reumatismului.