Biostimulator Albit

Biostimulatorul Albit creste imunitatea plantelor, asigura un metabolism echilibrat si o nutritie eficienta, actionand asupra plantelor si a solului. Are proprietăți antistres, fungicid si stimulare folosit atat la tratarea semintelor/rasadurilor dar si ca tratament foliar in vegetatie. Se poate aplica la peste 60 plante.

Detalii

Biostimulatorul Albit creste imunitatea plantelor, asigura un metabolism echilibrat si o nutritie eficienta, actionand asupra plantelor si a solului. Are proprietăți antistres, fungicid si stimulare folosit atat la tratarea semintelor/rasadurilor dar si ca tratament foliar in vegetatie. Se poate aplica la peste 60 plante.

Cum actioneaza Biostimulatorul Albit

Biostimulatorul Albit se bazeaza pe mecanisme naturale de imbunatatire a functiilor plantelor. Conține PHB - acid polibeta hidroxibutiric sintetizat de bacteriile benefice din sol, Bacillus megaterium și Pseudomonas aureofaciens. În compoziția biostimulatorului Albit se regăsesc și un set de substanțe care potențează și amplifică efectul PHB: MgO, SO24, K2O, P2O5, N.

Seceta, arșița, înghețul, tratamentele cu pesticide, bolile, dăunatorii, contaminarea chimică a solurilor, salinitatea solului etc. sunt factori care induc un stres pronuntat plantelor. Stresul poate determina o reducere a productiei cu pana la 30-40%. Acest stres determină acumularea de specii reactive de oxigen si deteriorarea de clorofilă. Prin mecanismele sale, Albit determina creșterea nivelului enzimelor antioxidante și determină creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă (creștere de până la 100%), facand ca plantele tratate în prealabil cu Albit sa aiba o rezistență mult mai mare la stres.

Avantajele biostimulatorului Albit

Stimulare 

- Reglează flora microbiană
- Îmbunătățește germinația (în cazul semințelor) – ajută la răsărire rapidă și uniformă
- Ajută dezvoltarea sistemului radicular
- Îmbunătățește absorbția nutrienților minerali
- Stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor și ajută la creșterea cantității și calității culturilor: crește numărul de boabe în spic, masa la 1000 de boabe, aspectul comercial al cartofilor, masa şi dimensiunea calatidiului florii soarelui, cantitatea de gluten în boabele de grâu, creșterea cantității de zahăr în sfecla de zahăr și vița de vie, conţinutul de vitamine din legume etc. 
- Îmbunătățește randamentul plantelor 

Protecție

- Protejează plantele împotriva efectului stresant al pesticidelor
- Crește rezistența plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme. Sporeşte imunitatea în cazul deficienţei de umiditate şi a stresului termic între 10% - 60%.
- Protejează împotriva unei game largi de boli și dăunători și amplifică efectul tratamentelor clasice cu fungicide
- Rezistență crescută a plantelor pe perioada iernii

Efectul de protectie al biostimulatorului Albit se realizeaza prin suprimarea dezvoltarii bolilor principale ale plantelor. Albit nu este toxic pentru organismele patogene, dar poate crește imunitatea plantelor, capacitatea naturala a plantelor de a rezista la boli. Eficiența biologică a Albit împotriva bolilor plantelor este in medie de 40-80%.

Ca orice alt produs biologic, efectul asupra bolilor este eficient numai la o infestare slabă şi medie a plantelor cu boli. Daca boala este intensa, biostimulatorul Albit se utilizează în combinaţie cu fungicidele chimice (protectoare). Totodată, în cele mai multe cazuri se poate utiliza doza minimă recomandată a fungicidului chimic, deoarece la utilizarea combinată Albit intensifică efectele fungicidelor chimice.

Cum se aplica Biostimulatorul Albit

→ rosii, castraveti, dovlecei, ardei, vinete, salata verde, ardei dulce, sfecla de masa

1 tratament la rasaduri (2ml / kg rasaduri / litru de apa) + 2 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul tratament in faza de 2-3 frunze - BBCH 12-13 cu 30 ml/ha in 300 - 400 l apa si al doilea tratament la 15 zile dupa primul, cu aceeasi concentratie)

→ varza alba, varza de pechin

1 tratament la rasaduri (1 ml / kg rasaduri / litru de apa) + 2 -3 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul tratament in faza de 2-3 frunze - BBCH 12-13 cu 50 ml/ha in 300 - 400 l apaal doilea tratament in faza formarii capatanii (BBCH 41-45) si peste 15 zile dupa primul tratament, cu aceeasi concentratie)

→ ceapa

1 tratament la rasaduri (5 ml / kg rasaduri / litru de apa) + 1 tratamente prin pulverizare pe vegetatie cu 40 ml/ha in 300 - 400 l apa

→ cartofi

1 tratament la tuberculi (100 ml / 1 to de tuberculi/ 10 L de apa) + 2 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul tratament in faza de butonizare - inchiderea randurilor BBCH 30-60 cu 50 ml/ha in 300 l apa si al doilea tratament la 15-20 zile dupa primul, cu aceeasi concentratie). Pentru imunizarea impotriva bolilor virale doza trebuie marita la 60 ml/ha.

→ vita de vie

 3-5 tratamente prin pulverizare pe vegetatie: inainte de inflorire (BBCH stage 60), dupa inflorire (BBCH stage 69), la inceputul cresterii bobitelor (BBCH stage 71), in faza impreunarii bobitelor in ciorchini (BBCH stage 79) si in faza colorarii bobitelor (BBCH stage 83) cu 200 - 250 ml/ha (2 - 2,5 ml/10 l apa) la fiecare pulverizare

→ pomi fructiferi

 3-5 tratamente prin pulverizare pe vegetatie: in etapa de extensie a inflorescentelor si a butonului roz (BBCH 51-54), in etapa de sfarsit al infloririi (BBCH 57), in etapa de crestere a fructelor (,,aluna" si ,,nuca" BBCH 71-72)  cu 100 ml/ha (1 ml/10 l apa, 0,5 ml/pom) la fiecare pulverizare

→ soia

1 tratament la seminte (50 ml / tona de seminte / l10 L de apa) + 1 pulverizare pe vegetatie in faza de imbobocire (BBCH 50-60) cu 40 ml/ha in 300 l apa. Daca se combina Albit cu inoculantii rizobiului doza trebuie marita la 65-75 ml

→ porumb

1 tratament la seminte (100 ml/ tona de seminte / 10 L de apa) + 2 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul in faza de 3-4 frunze, BBCH 13-16 si al doilea la inceputul fazei de inflorire (inspicare) BBCH 50-65) cu 40 ml/ha in 300 l apa fiecare tratament.

→ grau

1 tratament la seminte (100 ml/ tona de seminte / 10 L de apa) + 2 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul in faza de infratire-iesire in pai, BBCH 20-40 si al doilea la inspicare-inflorire  BBCH 50-70) cu 40 ml/ha in 300 l apa fiecare tratament.

 → floarea soarelui 

1 tratament la seminte (200-500 ml/ tona de seminte / 50 L de apa) + 2 tratamente prin pulverizare pe vegetatie (primul in faza de 4-7 frunze adevarate BBCH 14-17 si al doilea la inceputul infloririi (deschiderea calatidiului) BBCH 50-65) cu 40 ml/ha in 300 l apa fiecare tratament.

→ rapita

1 tratament la seminte (100 ml/ tona de seminte / 10 L de apa) + 2 pulverizari in vegetatie cu 60 ml/ha in 300 l apa fiecare tratament.

→ sfecla de zahar

1 tratament la seminte (50-100 ml/ tona de seminte / 30-50 L de apa) + 2 pulverizari in vegetatie cu 30-40 ml/ha in 300-400 l apa fiecare tratament