Cartofii de samanta Evolution sunt semitardivi, rezistenti la mana si la seceta, au productivitate mare. Tuberculii sunt uniformi, de forma ovala, coaja rosie inchis si pulpa galbena, moderat de tare, potriviti pentru ciorbe, salate, dar si pentru cartofi prajiti, chipsuri, piureuri.
Cartofii de samanta Evolution sunt un soi de cartofi semitardivi, rezistenti la seceta, cu o productivitate foarte mare, pentru cultura intensiva. Tuberculii sunt prezentabili, mari, lungi si ovali, cu coaja de culoare rosie-inchis si pulpa galben-deschis. Este o alternativa la cartofii Red Scarlett. Cartofii sunt moderat de tari, fiind potriviti pentru ciorbe, salate, prajit.
Soi de cartofi cu coaja rosie, soi semitardivi (110-120 zile), recomandat pentru consum in stare proaspata si pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare, cu pulpa galbena, care se decoloreaza putin in timpul gatirii. Este un soi usor de cultivat care ofera productii mari in conditii dificile de mediu. Culoarea rosie inchis este un plus si este un avantaj la vanzarea timpurie.
Cartofii de samanta Evolution au ochi superficiali, avand o prezentare comerciala atractiva, foarte uniformi si potriviti pentru comercializare.
Continutul de amidon este in jur de 18,9%.
Cartofii Evolution fac parte din grupa B din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. In Grupa B sunt cartofii destul de tari, dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru ciorbe, salate, prajit.
Cartofii de samanta Evolution au ochi superficiali, avand o prezentare comerciala atractiva, foarte uniformi si potriviti pentru vanzare.
Cartofii Evolution se pastreaza excelent timp indelungat, nu sunt sensibili la Mana.
Planta de cartof Evolution are imunitate crescuta la raia cartofului, Erwinia, nematozi, cancerul cartofului, la virusi si nu este sensibila la Metribuzin. Rezista bine la seceta.
Productivitatea cartofilor de samanta Evolution este foarte mare pentru un soi semitimpuriu.
Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.
Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.
Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm.
Nu are nevoie de udare frecventa.
Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.
Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.
Cartofii de samanta Evolution sunt ambalati la cutii care contin 50-55 tuberculi, aproximativ 1.3 kg.