Cartofi de samanta Picobello, Clasa A

Cartofi de samanta Picobello, Clasa A - soi de cartofi aspectuosi, mari, cu forma uniforma, de culoare galbena-stralucitoare, cu gust foarte bun. Sunt semitimpurii si sunt recomandati pentru consum in stare proaspata dar si pentru pastrare. Versatili la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Detalii

Cartofii de samanta Picobello - soi de cartofi aspectuosi, mari, cu forma uniforma, de culoare galbena-stralucitoare, cu gust foarte bun. Sunt semitimpurii si sunt recomandati pentru consum in stare proaspata dar si pentru pastrare. Versatili la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Caracteristici Cartofi de samanta Picobello

Soi de cartofi cu coaja galbena, stralucitoare, soi semi-timpuriu, recomandat pentru consum in stare proaspata dar si pentru pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare, cu pulpa de culoare galben pai si gust bun. Ochii cartofilor sunt foarte superficiali, se spala usor. Sunt un soi de cartofi cu aspect comercial.

Continutul de amidon este 20,2%.

Cartofii Picobello fac parte din grupa BC din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. In Grupa B sunt cartofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti. In Grupa C sunt cartofii fainosi, cu pulpa moale, uscati care se dezintegreaza destul de mult la gatit. Sunt potriviti pentru prajit, chips-uri si piureuri. Cartofii din grupele B si C sunt cei mai versatili, putand fi consumati intr-o varietate de retete. Nu se decoloreaza in timpul gatirii.

Planta de cartof Picobello are imunitate crescuta la Raia neagra a cartofului si la virusi. Sensibila la nematozi. Rezista bine la seceta.

Productivitatea cartofilor de samanta Picobello este excelenta.

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Picobello

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa. Nu este sensibil la metribuzin.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.

 

Cartofii de samanta Picobello sunt ambalati la saci de 5 kg. Marimea tuberculilor este 28/35mm.