Fungicid Cuproxat Flowable (20ml) este un fungicid si bactericid ce combate mana si unele bacterioze la vita de vie, cartofi legume precum si monilioza, rapanul si arsurile bacteriene la pomi fructiferi. Adera bine la frunze.
Cuproxat Flowable 20ml
Cantitate
Cuproxat Flowable 1L
Cantitate
Cuproxat Flowable este un fungicid preventiv pe baza de cupru ce actionează prin contact. Are efect multilateral asupra fungilor si bacteriilor. Cuprul din Cuproxat Flowable este formulat ca sulfat de cupru tribazic, ce permite eliberarea treptata a ionilor de cupru. 75% din ionii de cupru sunt eliberati imediat si restul progresiv. Astfel este eliminata posibilitatea sa apara fenomenul de fitotoxicitate, in special in primaverile reci si ploioase.
Odata ce granulele se dizolva in apa, ionii de cupru se redistribuie pe suprafata tratata si distrug fungii si bacteriile prin inhibarea germinatiei sporilor si blocarea dezvoltarii miceliului. Substanta adera bine la frunze si nu este nevoie de folosirea unui adeziv.
Formularea superioara si particulele fine acopera mai bine, sporind astfel protectia impotriva bolilor.
Nu creaza rezistenta si invinge formele rezistente ce apar in urma utilizarii fungicidelor sistemice.
Este neutralizat si nu trebuie adaugat var.
→ Samburoase (cais, piersic, cires, visin, prun): pentru combaterea bolilor:
Timp de pauza: 21 zile
→ Mar in doza de 3,5 l/ha (0,35%), aplicat inainte de inflorire pentru combaterea bolilor:
La pomii fructiferi - se aplică primăvara devreme la ieşirea din repausul vegetativ pentru combaterea formelor hibernante ale agenţilor patogeni, în special pentru focul bacterian, rapăn și monilioză. Toamna se aplică la căderea frunzelor, pentru diminuarea formelor rezistente şi menţinerea igienei culturale.
→ Vita de vie: in doza de 4 - 5.3 l/ha, in functie de presiunea de infectie. Se fac 6 - 8 tratamente dupa inflorit pentru combaterea bolilor:
Timp de pauza: 21 zile
Utilizarea produsului spre sfârșitul perioadei de vegetație va asigura o mai bună maturare a coardelor.
→ Cartof: in doza de 3 - 4 l/ha (3 l/ha cand presiunea de infectie e scazuta si 4 l/ha cand este ridicata si sunt conditii favorabile de mana), se aplică în special la primele şi ultimele tratamente.
Timp de pauza: 7 zile
→ Tomate: in doza de 3 - 4 l/ha (3 l/ha cand presiunea de infectie e scazuta si 4 l/ha cand este ridicata si sunt conditii favorabile de mana)
Timp de pauza: 3 zile pentru consum si 10 zile pentru industrializare
→ Vinete si tomate in sere si solarii, ardei: doza de 5,3 l/ha aplicat de la a 5-a frunza si pana la coacere (BBCH 15-89) pentru combaterea bolilor:
Timp de pauza vinete si tomate in sere si solarii: 3 zile pentru consum si 10 zile pentru industrializare
Timp de pauza ardei: 7 zile
→ Legume bulboase (exceptie ceapa rosie de primavara): in doza de 5,3 l/ha (0,53 %) aplicat de la a 2-a frunza pana la desfacerea totala a frunzelor (BBCH 14-47). Combate
Timp de pauza: 3 zile
→ Curcubitacee: in doza de 5,3 l/ha (0,53 %) aplicat de la aparitia cotiledoanelor si pana la coacere (BBCH 10-89). Combate
Timp de pauza: 3 zile la castraveti si dovlecel si 9 zile la pepene verde sau galben
→ Salata (sere si solarii): in doza de 5,3 l/ha (0,53 %) aplicat de la a 2-a frunza si pana la formarea capatanii (BBCH 12-49). Combate
Timp de pauza: 7 zile
În legumicultură - se aplică preventiv sau la apariţia primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene. Aplicat la răsaduri are şi rol de dezinfecţie a solului.
→ Hamei: in doza de 5,3 l/ha se aplica de la a 4-a pereche de frunze si pana la 50% conuri compacte (BBCH 14-85). Combate
Timp de pauza: 14 zile
→ Plante ornamentale: in doza de 5,3 l/ha se aplica cand apare infectia. Combate
Cantitatea de solutie recomandata este de 800-1000 l/ha la legume si de 1000 l/ha in cazul viilor pe rod, administrata ca tratament postflora. Dozele se folosesc diferentiat in functie de presiunea de infectie.
Substanta activa: 190 g/l cupru din sulfat de cupru tribazic