Dop de pluta - Pentru un vin bun alegeti un dop potrivit, de calitate! Permit mentinerea aromei fructate a vinurilor, asigura etanseitatea buteliilor si prezinta o bariera fata de aer si umezeala.
Dop de pluta colmatat 38x24 mm
Cantitate
Dop de pluta aglomerat 38x23 mm
Cantitate
Dop de pluta - Pentru un vin bun alegeti un dop potrivit, de calitate! Permit mentinerea aromei fructate a vinurilor, asigura etanseitatea buteliilor si prezinta o bariera fata de aer si umezeala.
Alegerea dopurilor de pluta la imbutelierea vinurilor se face tinand cont de caracteristicile lor, cum ar fi: procesul de obtinere a dopurilor (colmatat, aglomerat), lungimea dopurilor (38-50 mm) si de diametru (24-26 mm). Dopurile folosite la imbutelierea vinurilor difera si in functie de caracteristicile, soiul de vin pe care vrem sa-l imbuteliem, de perioada de pastrare si de conditiile de pastrare.
Dopurile de pluta colmatate - se obtin din scoarta stejarului de pluta, care ulterior este supus operatiei de colmatare → astuparea porozitatilor cu amestec de praf de pluta si material adeziv - potrivit pentru imbutelierea vinurior de consum sau care se pastreaza max. 3-4 ani
Dopurile de pluta aglomerate - se obtin din pluta macinata (2-4 mm) si presata cu un liant - potrivit pentru imbutelierea vinurilor tinere de consum care se patreaza un interval de timp de 6 maxim 12 luni
Conform studiilor din literatura de specialitate - dopurile din pluta reprezinta alegerea perfecta pentru imbutelierea vinurilor invechite deoarece pe langa aspectul placut previn degradarea vinului si pastreaza o buna intensitate a fructului pe tot parcuruls pastrarii.
Sticlele imbuteliate cu Dop de pluta se pastreaza intr-o pozitie care sa permite ca dopurile de pluta sa fie in contact permanent cu lichidul, in caz contrar apare riscul contractarii dopurilor, ceea ce afecteaza in mod negativ etanseitatea sticlelor si calitatea vinurilor.