Drojdie de vin Uvaferm CM (20g)

Drojdie de vin Uvaferm CM – produce o fermentare calitativa a mustului de vin alb/rosu sau a borhotului de tuica, chiar si in condii de temperaturi scazute sau volum de alcool ridicat.

 

Detalii

Drojdie de vin Uvaferm CMproduce o fermentare calitativa a mustului de vin alb/rosu sau a borhotului de tuica, chiar si in condii de temperaturi scazute sau volum de alcool ridicat.

Caracteristici Drojdie de vin Uvaferm CM

Cu drojdia de vin Uvaferm CM se optimizeaza alcoolii superiori, care determina calitatea vinului. Cu acest produs, fermentatia incepe viguros si se finalizeaza rapid, chiar si la temperaturi mai mici de 13°C. Tolereaza un volum de alcool de pana la 14% in must sau borhot. Controleaza calitatea gustului si a mirosului inca din timpul procesului de fermentatie, producand vinuri cu o fructuozitate pronuntata.

Cum utilizam Drojdie de vin Uvaferm CM

  • 20g drojdie la 1hL must/borhot aflat in conditii optime
  • 30-50g drojdie la 1hL must/borhot, cand fermentatia stagneaza sau fructele/strugurii sunt mucegaiti ori intra in putrefactie
  • 20g drojdie se lasa la inmuiat timp de 15 minute in 200mL apa calda (intre 35-40°C)

Cum aplicam Drojdia de vin Uvaferm CM

  • recipientul in care se afla acest amestec se introduce intr-un vas mai mare cu apa calda, pentru a mentine temperatura ridicata
  • pentru ca drojdia sa se adapteze temperaturii scazute, mustul se adauga treptat
  • la prima adaugare de must, temperatura amestecului de drojdie nu trebuie sa scada cu mai mult de 8°C
  • procesul se repeta pana cand diferenta de temperatura dintre must si amestec nu este mai mare de 4°C