Drojdie de vin Uvaferm 228 - Pentru o fermentatie alcoolica completa alegeti drojdiile selectionate! Cultura de drojdie selectionata, rezistenta la rece (utilizare de la 7ºC), ce se utilizeaza in tratarea vinului cu scopul eliberarii compusilor de aroma si reglarii tariei.
Drojdie de vin Uvaferm 228 20g
Cantitate
Drojdie de vin Uvaferm 228 - Pentru o fermentatie alcoolica completa alegeti drojdiile selectionate! Cultura de drojdie selectionata, rezistent la rece (utilizare de la 7ºC), ce se utilizeaza in tratarea vinului cu scopul eliberarii compusilor de aroma si reglarii tariei.
- culturi de drojdii ce se utilizeaza in fermentarea mustului de vin alb, a borhotului pentru tarie sau in cazul stagnarii fermentatiei
Fermentatia alcoolica presupune transformarea glucidelor din struguri in alcool etilic, in prezenta drojdiilor. Fermentatia se poate realiza si natural, fara adaos de drojdii, deoarece pe pielita strugurilor se regasesc celule de drojdii insa in acest caz nu putem avea un control riguros asupra procesului de fermentatie, asupra formarii compusilor de aroma, cantitatii de alcool obtinute si procesul necesita si un timp mai indelungat.
Pentru a preveni aceste incoveniente adaugati in must Drojdie de vin Uvaferm 228, ce prezinta urmatoarele avantaje:
- permite realizarea unei fermentatii complete
- influenteaza pozitiv aroma vinului, eliberand compusii aromatici din struguri
- permite obtinerea vinurilor de calitate superioara - in cazul strugurilor cu defecte de calitate sau in cazul opririi fermentatiei naturale
Administrare |
Doza |
-in codiitii optime |
20 g/hl |
-in cazul strugurilor, fructelor mucegaite |
30-40 g/hl |
-in cazul opririi fermentatiei |
50 g/hl |
- se adauga 20 g Drojdie de vin Uvaferm 228 in 200 ml apa calda, 35-40º C → se omogenizeaza → se lasa la inmuiat 15 minute, timp in care se evita scaderea temperaturii amestecului (se poate aseza solutia cu drojdie intr-un vas mai mare cu apa calda) → peste amestecul de drojdie se adauga o cantitate de must ce permite o scadere a temperaturii amestecului cu mai putin de 8ºC → se repeta operatia de racire de 2-3 ori pana ce ajungem la o diferenta de temperatura intre amestecul de drojdie si must tratat de mai putin de 4ºC → se adauga solutia cu drojdii in must