Drojdie de vin Uvaferm PM (20g)

Drojdie de vin Uvaferm PM - drojdie selectioanata rezistenta la alcool si la rece (6ºC) ce asigura si o repornire sigura a fermentarii in cazul unei opriri accidentale putand fi utilizat in fermentatia musturilor de vin alb, roze, a borhotului pentru tarie si in cazul vinurilor spumante.

Detalii

Drojdie de vin Uvaferm PM - drojdie selectioanata rezistenta la alcool si la rece (6ºC) ce asigura si o repornire sigura a fermentarii in cazul unei opriri accidentale putand fi utilizat in fermentatia musturilor de vin alb, roze, a borhotului pentru tarie si in cazul vinurilor spumante.

 

Caracteristici Drojdie de vin Uvaferm PM:

- Drojdia de vin Uvaferm PM este recomnadat in vinificarea tuturor tipurilor de musturi, chiar si in conditii dificile (struguri mucegaite, struguri intrate in putrefactie, oprirea accidentala a fermentatiei)

Doza si mod de utilizare:

- 20 g/hl Drojdie de vin Uvaferm PM - in conditii optime de fermentare

- 30 g/hl Drojdie de vin Uvaferm PM - pentru vinuri roze sau in cazul fermentarii la rece

- intre 30 si 50 g/hl Drojdie de vin Uvaferm PM - cand se porneste de la fructe mucegaite, intrate in putrefactie

- 50 g/hl Drojdie de vin Uvaferm PM - la sampanii sau in cazul unei fermentari oprite

 

Drojdia de vin Uvaferm PM se utilizeaza in felul urmator:

1).  20g Drojdia de vin Uvaferm PM se omogenizeaza in 200 ml de apa calda (35-40ºC)

2). Se lasa la inmuiat 15 minute. In vederea mentinerii temperaturii amestecului de drojdie la 35-40ºC, ce asigura activarea drojdiilor, se recomanda asezarea vasului cu amestec intr-un vas mai mare cu apa calda

3). Amestecul de drojdie obtinut se adauga treptat la must dupa cum urmeaza →  peste amestec se adauga o cantitate de must ce asigura o scadere a temperaturii amestecului cu maxim 8ºC - operatie ce se repeta pana cand diferenta de temperatura intre amestec si must ajunge sub 4ºC

4). Amestecul obtinut, ajustat la temperatura potrivita se adauga in mustul supus tratamentului