Amistar - fungicid pentru legume, cu rol preventiv care combate fainarea, mana, alternarioza si putregaiul negru.
Fungicid Amistar (azoxistrobin 250g/l) 7.5 ml
Cantitate
Fungicid Amistar (azoxistrobin 250g/l) 10 ml
Cantitate
Fungicid Amistar (azoxistrobin 250g/l) 100 ml
Cantitate
Fungicid Amistar (azoxistrobin 250g/l) 75 ml
Cantitate
Fungicid Amistar - fungicid preventiv care combate o gama mare de boli la legume (fainare, mana, alternarioza si putregaiul negru). Are actiune sistemica locala translaminara pe frunze. Intervine in ciclul de viata a agenţilor patogeni, in principal in timpul germinatiei sporilor, prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor (reduce riscul infectiilor secundare). Substanta activa Azoxistrobin este preluata gradual in frunze. Este primul dintr-o noua clasa de compusi pesticidici numiti ß-metoxiacrilati, care deriva din strobilurinele care apar în mod natural.
- actioneaza prin inhibarea respiratiei mitocondriale ceea ce implica blocarea ciclului energetic al patogenilor
- actioneaza in etapa de germinatie a sporilor si in etapa initierii penetrarii in tesuturile plantelor
- are o eficienta sporita deoarece se distribuie uniform datorita sistemicitatii translaminare locale la nivelul frunzelor. Activitatea penetranta si translaminara se manifesta pe toata suprafata frunzelor, atat pe fata superioara cat si pe cea inferioara a frunzei.
Cel mai mare avantaj al folosirii fungicidului Amistar este dat de efectul vitalizant asupra plantelor "green effect" ce previne imbatranirea frunzelor. "Green effect"-ul duce la sporuri de productie si la o calitatea superioara a fructelor.
Fungicidul Amistar prezinta miscare sistematica locala in planta (penetranta sau translaminara), rezervor de substanta activa care isi reia activitatea in conditii de umiditate.
Amistar se recomanda a se utiliza preventiv in a doua parte a vegetatiei, in perioada formarii fructelor;
Intervalul dintre tratamente este de 10 zile in conditii de presiune scazuta si de 7-8 zile in caz de presiune ridicata de infectie
Aplicarea cu 3 zile inainte de recoltare creste perioada de pastrare a legumelor pana la 2-3 saptamani;
Se recomanda sa nu se depaseasca 2 tratamente cu Amistar pe sezon
Cultura |
Spectru de combatere si aplicare |
Doza / Timp de pauza |
Ardei |
Putregai alb, Putregai cenusiu, Alternarioza, Fainare Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Broccoli |
Alternarioza, Rugina alba Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Capsun (sere,solarii) |
Fainare, Antracnoza Se aplica trei tratamente, incepand cu aparitia primei inflorescente, pana la a doua recoltare. Se respecta cu strictete timpul de pauza acordat pana la recoltare. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Cartof |
Alternarioza Aplicare pe sirul de cartofi |
0.5-1L/ha 7.5ml/10lapa/100mp |
Rizoctonioza Aplicare pe sirul de cartofi |
3L/ha, 7.5ml/2.5L apa/25mp Timp de pauza: 7 zile |
|
Castraveti |
Mana, Fainare Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Ceapa Ceapa verde Arpagic(camp) |
Mana, Alternarioza, Patare cafenie, Rugina Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 7 zile-ceapa 14zile-arpagic, ceapa verde |
Conopida |
Albumela cruciferelor, Alternarioza, Putregai cenusiu Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Dovlecel Dovleac |
Mana, Fainare, Antracnoza, Patare cafenie Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Fasole |
Antracnoza, Putregai alb, Putregai cenusiu, Rugina Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 7 zile |
Mazare |
Mana, Antracnoza, Putregai cenusiu, Patare alba Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Morcovi |
Fainare, Alternarioza Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Pepeni |
Fainare Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3zile |
Praz |
Alternarioza, Mana, Patare cafenia, Rugina Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 21zile |
Salata |
Mana. Fainare, Putregai alb, Putregai cenusiu, Rizoctonioza Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Tomate |
Alternarioza, Fainare, Mana, Patare cafenie Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Varza |
Alternarioza, Putregai cenusiu, Rugina alba Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Varza de Bruxelles |
Alternarioza, Rugina alba Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 14zile |
Vinete |
Alternarioza, Fainare, Mana Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor. |
0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp Timp de pauza: 3 zile |
Substanta activa Fungicid Amistar
- azoxistrobin 250 g/l