Fungicid Amistar (250g/l azoxistrobin) (7.5ml, 10ml, 75 ml, 100ml)

Amistar - fungicid pentru legume, cu rol preventiv care combate fainarea, mana, alternarioza si putregaiul negru.

Detalii

Fungicid Amistar - fungicid preventiv care combate o gama mare de boli la legume (fainare, mana, alternarioza si putregaiul negru). Are actiune sistemica locala translaminara pe frunze. Intervine in ciclul de viata a agenţilor patogeni, in principal in timpul germinatiei sporilor, prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor (reduce riscul infectiilor secundare). Substanta activa Azoxistrobin este preluata gradual in frunze. Este primul dintr-o noua clasa de compusi pesticidici numiti ß-metoxiacrilati, care deriva din strobilurinele care apar în mod natural.

Cum actioneaza fungicidul Amistar?

- actioneaza  prin inhibarea respiratiei mitocondriale ceea ce implica blocarea ciclului energetic al patogenilor

- actioneaza in etapa de germinatie a sporilor si in etapa initierii penetrarii in tesuturile plantelor

- are o eficienta sporita deoarece se distribuie uniform datorita sistemicitatii translaminare locale la nivelul frunzelor. Activitatea penetranta si translaminara se manifesta pe toata suprafata frunzelor, atat pe fata superioara cat si pe cea inferioara a frunzei.

Cel mai mare avantaj al folosirii fungicidului Amistar este dat de efectul vitalizant asupra plantelor "green effect" ce previne imbatranirea frunzelor. "Green effect"-ul duce la sporuri de productie si la o calitatea superioara a fructelor.

Fungicidul Amistar prezinta miscare sistematica locala in planta (penetranta sau translaminara), rezervor de substanta activa care isi reia activitatea in conditii de umiditate.

Cum se aplica fungicidul Amistar?

  • Amistar se recomanda a se utiliza preventiv in a doua parte a vegetatiei, in perioada formarii fructelor;

  • Intervalul dintre tratamente este de 10 zile in conditii de presiune scazuta si de 7-8 zile in caz de presiune ridicata de infectie

  • Aplicarea cu 3 zile inainte de recoltare creste perioada de pastrare a legumelor pana la 2-3 saptamani;

  • Se recomanda sa nu se depaseasca 2 tratamente cu Amistar pe sezon

 

Cultura

Spectru de combatere si aplicare

Doza / Timp de pauza

Ardei

Putregai alb, Putregai cenusiu, Alternarioza, Fainare

Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor.
Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

     Broccoli

Alternarioza,

Rugina alba

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Capsun

(sere,solarii)

Fainare, Antracnoza

Se aplica trei tratamente, incepand cu aparitia primei inflorescente, pana la a doua recoltare. Se respecta cu strictete timpul de pauza acordat pana la recoltare.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

     

      Cartof

Alternarioza

Aplicare pe sirul de cartofi

0.5-1L/ha 7.5ml/10lapa/100mp

Rizoctonioza

Aplicare pe sirul de cartofi

3L/ha, 7.5ml/2.5L apa/25mp

Timp de pauza: 7 zile

Castraveti

Mana, Fainare

Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor.
Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

Ceapa

Ceapa verde

Arpagic(camp)

Mana, Alternarioza, Patare cafenie, Rugina

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza:

7 zile-ceapa

14zile-arpagic, ceapa verde

Conopida

Albumela cruciferelor, Alternarioza, Putregai cenusiu

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Dovlecel

Dovleac

Mana, Fainare, Antracnoza, Patare cafenie

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

Fasole

Antracnoza, Putregai alb, Putregai cenusiu, Rugina

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 7 zile

Mazare

Mana, Antracnoza, Putregai cenusiu, Patare alba

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Morcovi

Fainare, Alternarioza

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Pepeni

Fainare

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3zile

Praz

Alternarioza, Mana, Patare cafenia, Rugina

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 21zile

Salata

Mana. Fainare, Putregai alb, Putregai cenusiu, Rizoctonioza

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Tomate

Alternarioza, Fainare, Mana, Patare cafenie

Se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor.
Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

Varza

Alternarioza, Putregai cenusiu, Rugina alba

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Varza de Bruxelles

Alternarioza, Rugina alba

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 14zile

Vinete

Alternarioza, Fainare, Mana

Se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.

0.75-1L/ha, 7.5ml/10lapa/100mp

Timp de pauza: 3 zile

Substanta activa Fungicid Amistar

-  azoxistrobin 250 g/l