Fungicidul Bellis previne si combate rapanul, fainarea si bolile de depozit (putregaiul amar, putrezirea amara, putrezirea umeda si putregaiul cenusiu) la mar si par
Fungicid Bellis 200 g
Cantitate
Fungicid Bellis 1 kg
Cantitate
Fungicid Bellis 20 g
Cantitate
Fungicidul Bellis previne si combate rapanul, fainarea si bolile de depozit (putregaiul amar, putrezirea amara, putrezirea umeda si putregaiul cenusiu) la mar si par, avand urmatoarele beneficii:
Fungicidul Bellis este un fungicid nou care contine doua substante complementare: boscalid, din grupa carboxamide şi piraclostrobin (substanţă activă renumită din grupa strobilurinelor). Aceasta combinatie ofera un spectru de combatere neobisnuit de larg impotriva patogenilor. Modul principal prin care previne si distruge patogenii este stoparea procesului lor de respiratie. Organismele fungice nu pot gasi solutii la acest blocaj si mor.
Boscalidul actioneaza prin blocarea enzimei SDH, ceea ce are ca rezultat.
- blocarea oxidării succinatului în fumarat
- oprește lanțul respirației mitocondriale
- oprește producția de ATP (adenozin trifosfat) și deci a energiei
- moartea celulei
Prin urmare, actioneaza asupra patogenilor înhiband germinația sporilor si cresterea tubului germinativ. Boscalidul este o substanță activă ce actioneaza asupra putregaiurilor (substanțe numite și botriticide). Boscalid se transmite translaminar si acropetal in planta.
Piraclostrobinul (F500) face parte din familia chimică: QUI - strobilurine si previne si inhiba germinatia sporilor.
După aplicare, piraclostrobinul formează mai intai un depozit pe suprafața frunzei puternic legat de cuticulă și care rezista la spălare. În final, se redistribuie în frunză datorită mișcării de sistemicitate locală. O parte migrează în doar câteva minute, spre interiorul frunzei datorită mișcării translaminare. actioneaza asupra patogenilor prin inhibarea germinației sporilor, inhibarea cresterii tubului germinativ si prin inhibarea sporularii.
→ Aplicare fungicid Bellis la mar si par combate Alternarioza, Fainarea marului, Putregaiul cenusiu, Putregaiul amar, Putregaiul fructelor, Rapanul in doza de 0,8 kg/ha.
Impotriva făinării se recomandă aplicarea din faza de buton roz și până la începutul colorării fructelor.
Împotriva rapănului se recomandă aplicarea din faza în care fructele au mărimea unei nuci și până la începutul colorării fructelor.
Pentru combaterea bolilor de depozit se recomandă aplicarea după colorarea fructelor, în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.
- Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea
- Altenati cu produse care apartin altor clase chimice
- Aplicati preventiv tratamentele
Putregaiul cenusiu Botrytis cinerea este un agent patogen foarte păgubitor, apariţia bolii este favorizată de răni sau lovituri asupra fructelor. Dezvoltarea bolii este rapidă, patogenul este susceptibil de a se transmite prin contact şi la fructele sănătoase, prin lenticele (care permit respirația țesuturilor interne) unde se formează apoi punctele de putrezire. Putregaiul cenușiu creează pierderi importante pe durata depozitării merelor.
Substante active: 252 g/kg Boscalid si 128 g/kg Piraclostrobin
Timp de pauza - 7 zile