Seminte Revent (Rubarba) 1g (aprox. 65-70 seminte/1g)

Revent (Rubarba) - semintele de revent cunoscut si sub denumirea de rabarbara, sunt o specialitate bogata in vitamine, cu petiol lung si carnos, cu gust dulce-acrisor, folosit in compoturi si dulceturi, preparate desert.

3.50 RON

Detalii

Caracteristici Seminte Revent (Rubarba):

Reventul sau Rubarba este o planta perena, din categoria sepcialitati, ce provine din Asia, unde este culeasa ca planta medicinala din flora spontana.

Se cultiva in gradini hobby sau camp deschis, prin semanare sau plantare de rizomi/puieti- fragmente din planta cu 1-2 muguri. Se preteaza foarte bine pentru ucltura intercalata printre pomii fructiferi.

Semintele de Revent (Rubarba) se pot planta in strat sau ladite nutritive, la 2-3 cm adancime. Distanta intre randuri este de 30-40 cm.

Pe toata perioada de vegetatie trebuie indepartate buruienile si realizate suplimentari cu apa. Lipsa apei face ca petiolul sa nu fie foarte suculent.

Cerintele fata de temperatura sunt medii, dezvoltandu-se bine la temperaturi de 18-20 ºC. Au capacitate de rezistenta pana la -18ºC, plantele putand astfel ierna in camp, fara protectia unei folii. Pot fi cultivate si in locuri mai putin insorite, la umbra; sunt preferate solurile lutoase/luto-argiloase, bine structurate. 

Toamna sau primavara puietii dezvoltati se recolteaza si se planteaza la locul definitiv. Distanta de transplantare este 1,2-1,4 m intre randuri si 0,8-1 m intre puieti. Sunt necesare fertilizari suplimentare, la pregatirea pamantului pentru transplantare.

Planta se dezvolta inalta, de 1-2 m. Radacinile sunt carnoase, lungi.

Anual rozeta de frunze este reinoita. Petiolul se poate recolta primavara devreme, dupa aproximativ 30 de zile de la dezghetarea solului. Se dezvolta gros, suculent, 40-60 cm inaltime, cu gust dulce-acrisor. Este bogat in vitamine.

Reventul se cultiva pentru petiolul frunzelor, care se foloseste la pregatirea compoturilor, dulceturilor, preparate desert. Se prelucreaza industrial.