Castraveti Saturn F1 - seminte de castraveti hibrid, lungi, ideali pentru sere si solarii, timpurii, 30-35cm lungi, se consuma in salate sau se prelucreaza- conserve si muraturi pentru iarna.
Semintele de castraveti Saturn F1 sunt un hibrid timpuriu, cu productivitate ridicata.
Este un soi de sera, cu vegetatie scurta, insa se poate cultiva si in camp deschis.
Sunt plante anuale, erbacee=dezvolta tulpini subtiri, fragede, moi si apoase, de culoare verde.
Fac parte din categoria de legume bostanoase, cu exigente de temperatura si umiditate→ acestea sunt elemente importante in realizarea productiei optime. Pentru obtinerea acesteia mai sunt necesare cultivarea in zone insorite, lumionase, ferite de vant- sunt utile perdelele de protectie realizate cu ajutorul a 2-3 randuri de porumb. Deficitul de lumina diminueaza cresterii si fructificarii. Solul trebuie sa fie bogat in humus, permeabil. Lucrarile de intretinere se refera la udari repetate si copilire.
Tulpina se dezvolta viguros, cu flori preponderent femele. Este volubila, ramificata, acoperita cu perisori rigizi. Vrejul are lungimea 1-3 m. Frunzele sunt mari, cu varf acuminat-lung si asctit, pubescente- acoperite cu peri fini si mici, ca un puf. Pentru sustinerea tulpinii si a lastarilor sunt necesari spalierii cu plasa de sustinere sau sistemul palisat.
Fructele sunt lungi 30-35 cm, cilindrice, de culoare verde-inchis. Nu au gust amar. Pulpa este alb-verzuie, suculenta. Are gust racoritor si aport de vitamine si saruri minerale.
Se reocmanda pentru consumul in stare proaspata, prelucrarea industriala- conservare si murare sau in industria cosmetica.
Semanare |
Repicare |
→In ladite, sere si solarii incalzite in luna ianuarie-februarie →in camp dupa data de 3-5 mai →germineaza la temperatura de peste 20̊C →vegeteaza la temperaturi 20-25̊C →vegetatie optima se realizeaza la 25-30̊C |
→in martie-aprile, dupa ce pericolul de inghet a trecut →se tine cont de conditiile climatice din ziua plantarii- temperatura minima 15-16̊C, fara vant →rasadul trebuie sa aiba 45-50 zile si 3-4 frunze →dupa plantare este nevoie de irigare moderata, fara a se uda frunzele •pe brazda- prin picurare •pe suprafete mici- manual cu o stropitoare →dupa o sapatamana se completeaza golurile →pana la inaltimea de 70-80cm este indicat sa se elimine lastarii de pe tulpina principala sau sa se scurteze la maximum 1-2 fructe →distnata intre plante pe rand 20-22cm, iar intre randuri 120cm |
Recoltare-cultura in sere→ mai-iunie; cultura in camp→iunie-iulie |