Toledo/Oregon Sugar - seminte de mazare, cu continut ridicat de zahar, de la care se consuma boabele si pastaia, prezinta rezistenta la boli, se consuma in stare proaspata sau se congeleaza.
Semintele de mazare Toledo Sugar sunt un soi foarte timpuriu de mazare, cu continut ridicat de zahar, de la care se poate consuma si pastaia.
Prezinta rezistenta la fuzarioza, arsura bacteriana si mozaicul nervurian al mazarii.
Semanarea se face in camp deschis si gradini hobby, din mijlocul lunii martie, in mod esalonat, la 4-5 cm adancime, cu distanta de 35-40x4-5 cm.
Temperatura optima de germinare este de 5-10ºC.
Planta se dezvolta inalta, de pana la 60-80 cm, are nevoie de suport de sustinere.
Pastaile nu au membrana pergamentoasa si sunt bune pentru consum proaspat. Au 10-11 cm lungime si culoarea verde-deschis.
Sunt de buna calitate si au un gust foarte bun.
Se recomanda consumul in stare proaspata sau se poate congela.