Tarhon - seminte de plante aromatice, medicinale, cu efecte curative, un condiment foarte apreciat in mancaruri pe baza de carne de miel, fasole sau cartofi.
Tarhonul→ planta perena, aromatica, condiment foarte apreciat.
Semanarea→
Semintele de Tarhon se cultiva in ladite, in luna martie, iar in mai se pot transplanta la locul definitiv in camp deschis si gradini hobby.
Distantele de plantare sunt 25-30cmx25cm.
Pentru dezvoltarea optima a plantei sunt necesare fetilizari regulate.
Recoltarea incepe din iulie→septembrie. Cu cat se rup mai desc frunzele cu atat se dezvolta altele noi si mai multe.
Lastarii se taie la 10 cm de la pamant, cand au 15-20 cm inaltime.
Cultura de tarhon are o durata de viata de 10-15 ani, insa este eficienta numai 4-5 ani.
Destinatie→ uscat sau proaspat
•condiment foarte apreciat in mancaruri din carne de miel, fasole si cartofi, in muraturi
•efect curativ→dureri reumatice, balonari, tulburari dispepsice.