Bentonita alimentara (50g, 100g, 200g, 500g, 1000g)

Bentonita alimentara - produs romanesc, excelent in vinificatie, pentru limpezirea vinului alb si rosu. Diferite ambalaje la cele mai bune preturi.

Detalii

Bentonita alimentara pentru industria vinului

Bentonita alimentara este un mineral natural cu proprietati de limpezire si stabilizare a vinului, sub forma de pulbere de culoare alb-gri, cu valoare ridicata a capacitatii de schimb ionic.

Doza recomandata: 1 Kg la 1000 litri de vin rosu sau 2kg la 1000 litri de vin alb.

Se aplica dupa fierberea vinului, la o temperatura de 16º C.

Mod de preparare pentru limpezirea a 100 l vin tulburel:

Se scoate din masa vinului 800 ml, se incalzeste pana la temperatura de 40 grade Celsius, dupa care se amesteca cu 100g bentonita alimentara pentru vin rosu sau 200g bentonita pentru vin alb, pana la omogenizare.

Se toarna apoi in vin si se amesteca incontinuu, pentru a evita formarea de cocoloase.

Dupa 2 ore se agita pentru o limpezire mai buna. Particulele, sub actiunea gravitatii se depun la baza vasului.

Dupa 4- 7 zile vinul se sifoneaza.

Timp de pauza pana la consum: 21 zile