Author Admin

Cel mai evident semn ca a sosit primavara este inflorirea bulbilor plantati din toamna. Unii bulbi de toamna infloresc chiar daca mai este zapada, ex.ghioceii sau brandusele.

Daca doresti sa intampini primavara cu o explozie de culori trebuie sa te pregatesti din timp, pentru ca acesti bulbi se planteaza din toamna pana la venirea gerului. Alege varietati de bulbi de toamna cu inflorire timpurie, semitimpurie sau tarzie. Asa vei avea o primavara plina de culoare!

Fie ca doresti sa plantezi bulbi de flori in gradina sau curte, pe suprafete intinse, fie ca doresti sa decorezi spatiile interioare cu bulbi in ghivece/jardiniere, aici la ferma-gradina.ro vei gasi solutiile. Pentru o gradina sau un balcon pline de culoare este nevoie sa alegi bulbii potriviti. Dorim sa faci alegerile cele mai bune, in modul cel mai usor. Am organizat categoria de bulbi de toamna dupa ♦specie/soi ♦culoare ♦destinatie ♦necesar lumina.

Bulbi de toamna care iubesc soarele 

→ pentru o dezvoltare optima si o inflorire deosebita, acesti bulbi trebuie plantati  in zone insorite,  avand nevoie de minim 6 ore de lumina directa.

frezii

Bulbi de toamna care iubesc umbra 

→ colectia noastra de bulbi de toamna cuprinde soiuri care vor prospera si inflorii puternic daca sunt plantati in zone umbroase. Cu acesti bulbi vei infrumuseta colturile din curte/gradina in care razele soarelui nu ajung deloc.

cyclamen

♦ perioada de inflorire → putem avea straturi sau grupuri de flori pe o perioada mai lunga de timp, daca plantam bulbi de toamna cu perioada de inflorire diferite. Pont! Vezi categoria de bulbi lalele, care ofera o varietate larga de bulbi, cu inflorire din martie-aprilie pana tarziu in mai.

♦ inaltime → poti crea straturi de culoare in trepte. Pont! Planteaza bulbi de toamna cu flori inalte pe langa ziduri. Vei asigura o perdea decorativa excelenta.

Primavara nu vine doar in curte sau gradina! O putem aduce si in casa sau pe balcon, plantand:bulbi de toamna pentru flori in jardiniere.

Bulbi de toamna in ghivece si jardiniere 

→ vei aduce culoarea si prospetimea primaverii pe balcon sau terasa. Sunt bulbi usor de crescut, care prospera in sol afanat, cu drenaj bun.

bulbi de toamna in ghivece

Bulbi de toamna pentru flori taiate

→ florile proaspat taiate formeaza buchete deosebite care vor lumina casa.

anemone in vaza

Plantarea bulbilor de toamna nu este o munca dificila. Vei investi efort minim pentru rezultate deosebite. Daca vei lua in considerare indicatiile de pe pachet, informatiile suplimentare pe care le punem la dispozitie pentru fiecare specie in parte, suntem siguri ca vei avea niste flori minunate.

Fa planul de plantare si iti vei asigura un peisaj perfect pentru primavara urmatoare. Haide primavara!Te vei bucura ca ai plantat acesti bulbi de toamna!