Author Utilizator client

Atunci cand vara e la final interesul pentru intretinerea gazonului scade. Mai mult, trecerea in sezonul de toamna ne poate face sa credem ca am terminat cu ingrijirea gazonului pentru anul acesta. Cu siguranta nu trebuie sa fertilizam in aceasta perioada a anului, nu? Gresit. Ultima aplicare de ingrasamant de gazon din an este cea mai importanta.


De ce trebuie sa aplicam ingrasamant de gazon toamna?

Ingrasamant de gazon toamna - de ce sa fertilizam

Gazonul a trebuit sa reziste unei veri fierbinti. A suportat caldura excesiva si seceta. A fost suprasolicitat, calcat in picioare de copii si caini. Buruienile, insectele si bolile si-au facut si ele aparitia. Gazonul nostru este obosit si lipsit de vitalitate, de elemente nutritive. Necesita o revigorare prin aplicarea unui complex de ingrasaminte - azot (N), fosfor (P), potasiu (K), microelemente - inainte de a intra in repaus pe timpul iernii.

Acum este ultima sansa pentru ca firul de iarba sa se ingroase, restabilindu-se densitatea gazonului la forma sa de la inceputul verii.

Aplicarea ingrasamantului de toamna ajuta la regenerarea si dezvoltarea sistemului radicular a firelor de iarba.

Gazonul se va intari astfel incat sa poata combate mai bine conditiile severe din iarna care urmeaza.

Ingrasamantul din toamna va asigura energie, care va fi stocata pentru un inceput sanatos in primavara viitoare.


Cand sa aplicam ingrasamantul de gazon toamna?

Ingrasamant de gazon toamna - cand sa fertilizam

Cel mai bun moment pentru aplicarea ingrasamantului de gazon toamna este din septembrie pana la jumatatea lunii octombrie. Ideal este ca ultima hranire a gazonului sa sa faca cu 3-4 saptamani inainte de primul inghet.

Aceasta planificare ofera timp gazonului sa absoarba nutrientii inainte de a intra in perioada de repaus.

O fertilizare tarzie va face ca gazonul sa ramana activ - va avea o crestere activa atunci cand vremea este rece, zapada si gheata vor aparea, provocand daune si imbolnaviri in primavara viitoare.


Ce ingrasamant de gazon sa aplicam toamna?

Ingrasamant de gazon toamna - ce fel de fertilizant sa folosim

Recomandam ingrasaminte care contin surse de azot(N) usor disponibil si continut mare de potasiu(K) cum sunt Landscaper Pro Pre-Winter 14-05-21 (NPK), Landscaper Pro Autumn Winter 12-05-20 (NPK) sau YaraMila Cropcare 11-11-21 (NPK). Este indicat ca ingrasamantul de gazon toamna sa contina si microelementele: magneziu si calciu. Cele mai bune variante de ingrasamant de gazon se regasesc in gama Landscaper Pro.

De ce continut mare de potasiu(K)?

Potasiul (K) este nutrientul cel mai necesar pentru imbunatatirea si protejarea sanatatii plantelor impotriva stresului provocat de conditiile de mediu, ajutand gazonul sa reziste mai bine la intemperii, la seceta si temperaturi scazute. Protejeaza radacinile de inghet, intareste peretii celulari ai plantelor, astfel ele retin mai bine nutrientii. Acest lucru va avea ca rezultat intarirea gazonului ca el sa reziste la asprimea iernii, ajutandu-l in acelasi timp sa arate grozav in primavara care vine!