Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid - 3 buc

Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid - 3 buc - pentru atragerea si combaterea Moliei tomatelor (Tuta absoluta). Atrage daunatorul prin culoarea galbena si prin feromoni.

78

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid - 3 buc - pentru atragerea si combaterea Moliei tomatelor (Tuta absoluta). Atrage daunatorul prin culoarea galbena si prin feromoni.

Cum actioneaza Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid

Capcanele sunt panouri colorate in galben acoperite cu adeziv pe o singura parte. Sunt prevazute cu un feromon care atrage insectele spre panoul galben, de care se lipesc. Substratul pe care este impregnat feromonul este special si permite o eliberare de lunga durata, chiar si in prezenta unor variatii climatice importante (umiditate si temperatura).

Capcanele sunt gata de utilizare si trebuie agatate in apropierea plantelor la momentul potrivit. Sunt practice si sigure si pot fi adaptate la diferite nevoi. Sunt rezistente la umiditate si nu se usuca in timp.

Reprezinta o modalitate 100% naturala si organica de combatere a insectelor.

Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid - Descrierea daunatorului

Tuta absoluta sau molia miniera a frunzelor de tomate este un daunator agresiv si destul de greu de combatut care face ravagii la legume, in special la tomate. Ataca toate solanaceele: cartof, vinete, ardei etc.

Adultul este sub forma de fluture, are culoare brun-cenusiu, usor argntiu, cu pete mici si negre pe aripile anterioare. Molia are o lungime ce variaza intre 5 - 7 mm, cu o anvergura a aripilor intre 8 - 10 mm. Larvele sau omizile sunt crem si au o lungime de 0,5 - 0,8 mm. Larvele ajunse la maturitate au culoare verde - galbuie, cu tenta roscata, cu doua benzi dorsale negre. Pupele sunt maro deschis, cu lungime de 7-10 mm. In ultimul stadiu de dezvoltare pe protoracele larvelor poate fi observata o banda neagra. Ouale sunt foarte mici, de culoare crem. In momentul eclozarii oul devine in intregime negru. Insecta ierneaza ca nimfa in sol.

Are 10 - 12 generatii pe an, fluturii zboara noaptea, femela depunand 40 - 50 oua pe partea inferioara a frunzelor tinere.

Tuta absoluta actioneaza in toate stadiile de dezvoltare a plantelor, de la rasad pana la maturitate. Larvele ataca cu preponderenta incepand din mai - iunie, atat in camp cat si in sere si solarii. Atacul se intensifica in zilele calduroase. Larvele rod zona de mijloc dintre epidermele frunzei (mezofilul), realizand o zona minata sub forma de pata ovala, zona in care isi lasa excrementele de culoare neagra. Larvele ataca si fructele, care isi pierd valoarea comerciala si creaza premisele aparitiei altor boli, cum ar fi putregaiurile.

Cum se amplaseaza Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid

Capcanele pot fi utilizate pentru monitorizare si pentru captarea adultilor. 

Combaterea daunatorului este destul de dificila, datorita numarului mare de generatii dintr-un an. Se recomanda tratamentele preventive si combinarea metodelor de combatere biologica cu cele chimice. Capcana cu feromoni Tuta absoluta Temoocid este foarte utila pentru a depista molia din timp.

Instalarea capcanelor se face in partea de sus a plantelor, la nivelul celor mai inalti muguri, pe tije sau stalpi. In sere se plaseaza tot timpul anului iar in camp in perioada mai - iunie - iulie.

Aplicare:

- pentru capturare se foloseste 1 capcana/planta 

- pentru monitorizare se instaleaza 2-3 capcane/ha

Instructiuni de folosire:

Se deschide plicul si se scoate un panou. Se unesc marginile superioare ale panoului pentru a obtine o forma de lacrima, mentinand partea acoperita cu lipici in interior. Cele doua muchii se fixeaza cu o sfoara pe o ramura. Feromonul din plicul alb sigilat se fixeaza in centrul panoului, in contact cu adezivul. 

Evitati atingerea adezivului. Dupa recoltare fructelor capcana se indeparteaza. Pastrati produsul intr-un loc racoros si uscat.

Specificatii

Plante tratate Ardei, Ardei solarii, Cais, Castraveti, Castraveti solarii, Cires, Flori, Legume, Legume sera, Mar, Nectarin, Piersic, Pomi fructiferi, Prun, Tomate, Tomate solarii, Vinete, Vinete solarii, Visin, Vita de vie
Perioada de aplicare mai, iunie
Producator Kollant

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie