Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap

Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap - pentru atragerea si combaterea principalului daunator la cires si visin - musca cireselor (Rhagoletis cerasi). Atrage mustele adulte cu carbonat de amoniu si le combate cu insecticidul Decis. Potrivit pentru combatere integrata si productie ecologica.

38

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap - pentru atragerea si combaterea principalului daunator la cires si visin - musca cireselor (Rhagoletis cerasi). Atrage mustele adulte cu un atractant si le combate cu insecticidul Decis. Potrivit pentru combatere integrata si productie ecologica.

Cum actioneaza Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap 

Capcana contine:

carbonat de amoniu, substanta cu puternic efect atractant, care atrage mustele adulte, femele si mascule. Odata intrate in interiorul capcanei insectele vin in contact cu un insecticidul, Decis, formulat astfel incat sa reziste la radiatii UV.

substanta activa din insecticidul Decis este deltametrin si face parte din grupa piretroizilor de sinteza. Decis actioneaza prin contact si ingestie asupra insectelor daunatoare atat in stadiul de larva, cat si in cel de adult. Efectul asupra insectelor este unul de soc si dureaza in functie de conditiile locale. 

Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap functioneaza pe principiul atragerii si combaterii unui numar cat mai mare de muste, astfel incat numarul de larve sa se reduca sub pragul economic de daunare in perioada in care cultura prezinta susceptibilitate ridicata. 

Capcanele sunt gata de utilizare si trebuie agatate in pomi la momentul potrivit.

Substanta folosita ca atractant este specifica atragerii mustei cireselor. Albinele si alte insecte benefice nu sunt atrase si nu sunt afectate.

Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap - Descrierea daunatorului

Adultul de musca ciresului este o muscă de 3-5 mm lungime; corpul este de culoare neagră, având o platoşă pe spate, care este galbenă şi trapezoidală; în zona dorsală a toracelui este inserată o pereche de aripi bine definite, care sunt transparente şi care prezintă mai multe dungi groase şi negre; pe cap sunt poziţionaţi ochii compuşi (ochi cu faţete), care sunt verzi. Femela prezintă un ovipozitor telescopic. Ouăle sunt introduse în fruct de către femelă cu ajutorul ovipozitorului sub epiderma fructului din jurul sâmburelui. Larva este de culoare albă, are 5-6 mm lungime, apodă și se hrănește cu pulpa fructului din jurul sâmburelui.

Are o generație pe an. Iernează în stadiul de pupă în stratul superficial al solului, 2-18 mm adâncime, sub coroana pomilor.

Ouale sunt depuse in momentul schimbarii culorii fructelor. Larva eclozata patrunde ulterior in fructe si provoaca pierderi considerabile.

Cum se amplaseaza Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap

Instalarea capcanelor se face in partea de sus a ciresilor si a visinilor, la aproximativ 1,8 - 2 m de sol, in partea sudica a pomilor, o data pe an.

Momentul plasarii este dupa inflorit, la inceputul perioadei de zbor a daunatorului si cel mai tarziu pana la schimbarea culorii cireselor din verde in galben. Capcanele trebuie agatate sub un ,,acoperis" protector de frunze pentru a proteja impotriva razelor solare.

Densitatea de aplicare: 100 capcane/ha, o aplicare pe cultura / sezon.

Cresteti numarul capcanelor pe marginea exterioara a suprafetelor mari, daca sunt asteptate atacuri ale mustelor.

Capcana musca (viermele) cireselor Decis Trap ar trebui folosita ca parte integranta a conceptului de tratament, impreuna cu insecticidele conventionale, pentru a asigura o combatere eficienta.

Timpul de pauza pana la recoltare - zero

Durata de protectie: 150 zile

Substanta activa: deltametrin, 0,015 g/capcana

Specificatii

Plante tratate Cires, Visin
Perioada de aplicare mai, iunie
Producator Bayer CropScience

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie