Capcana musculita alba de sera Temoocid 40x25cm - 10 buc/set

Capcana musculita alba de sera Temoocid - 10 buc - pentru atragerea si combaterea musculitei albe, a afidelor si a altor muste la legume, pomi fructiferi, vita de vie sau in ferme sau alte incaperi. Atrage mustele prin culoarea galbena. 

58

Mai multe informații

Capcana musculita alba de sera Temoocid - 10 buc - pentru atragerea si combaterea musculitei albe, a afidelor si a altor muste la legume, pomi fructiferi, vita de vie sau in ferme sau alte incaperi. Atrage mustele prin culoarea galbena. 

Cum actioneaza Capcana musculita alba de sera Temoocid

Capcanele sunt panouri colorate in galben acoperite cu adeziv si nu contin substante chimice.  

Capcana musculita alba de sera Temoocid functioneaza pe principiul atragerii si combaterii a unui numar cat mai mare de muste, astfel incat numarul de adulti si larve sa se reduca sub pragul economic de dăunare în perioada în care cultura prezintă susceptibilitate ridicată.

Capcanele sunt gata de utilizare si trebuie agatate in apropierea plantelor la momentul potrivit. Sunt practice si sigure si pot fi adaptate la diferite nevoi. Sunt rezistente la umditate si nu se usuca in timp.

Reprezinta o modalitate 100% naturala si organica de combatere a insectelor.

Capcana musculita alba de sera Temoocid - Descrierea daunatorului

Musculita alba de sera se intalneste la majoritatea culturilor, mai ales in sere si solarii, dar si in camp.

Adultul are dimensiunea de 1,1 - 1,3 mm si este de culoare alba. Apare in sere si solarii pe tot parcursul anului si in camp cand este cald (20 - 32 grade C). In sera poate ajunge la 3 - 6 chiar 12 generatii pe an. Dupa 2 - 3 zile de la aparitie, femela depune cam 100 - 500 oua pe partea inferioara a frunzelor. Incubatia dureaza 10 - 30 zile in functie de temperatura. Adultii si larvele inteapa si sug seva din frunze si deseori din lastari. Frunzele se etioleaza, se usuca si cad. Musculita alba de sera lasa dejectii zaharoase care favorizeaza dezvoltarea ciupercilor, si care la randul lor, afecteaza negativ plantele.

Cum se amplaseaza Capcana musculita alba de sera Temoocid

Capcanele pot fi utilizate pentru monitorizare si pentru captarea adultilor.

Instalarea capcanelor se face in partea de sus a plantelor, la nivelul celor mai inalti muguri, pe tije sau stalpi. 

Aplicarea in sere:

- pentru capturarea Musculitei albe (Trialeurodes vaporariorum) si pentru Musca miniera (Liriomyza trifolii) capcanele se plaseaza la nivelul celor mai inalti muguri de crestere a plantei. Se folosesc 10 - 12 capcane la fiecare 100 m2. 

- pentru monitorizare se instaleaza cateva capcane acolo unde se observa o posibila infestare. Nu folositi capcanele in cazul prezentei unor insecte utile (Encarsia Formosa - Diglyphus isaea).

Aplicarea in camp, in gradini de legume si livezi:

- pentru monitorizare capcanele pot fi folosite pentru Musca maslinelor (Dacus oleae), Musca cireselor (Rhagoletis cerasi) si Cicada vitei de vie. Se pun 6 capcane/ha in livezi si cca 4 capcane/ha in plantatiile de vita de vie.

- pentru capturarea in masa a insectelor se vor punee 2 - 4 capcane/planta in functie de marimea plantei, gradul de infestare si zona care trebuie tratata. Capcanele nu sunt daunatoare pentru albine, acestea nefiind atrase de culoarea galbena.

Aplicarea in ferme de animale, grajduri:

- se pun 1-2 capcane/10m2.

Aplicarea in alte locuri - case, depozite etc:.

- numarul capcanelor depinde exclusiv de gradul de infestare .

Pentru a captura corect si eficient a mustele (musca comuna, musca cireselor) este recomandat sa fixam bine capcanele in ambele parti, in partea de sus si in partea de jos, astfel incat capcana sa nu se miste.

Specificatii

Plante tratate Ardei, Ardei solarii, Cais, Castraveti, Castraveti solarii, Cires, Flori, Legume, Legume sera, Mar, Nectarin, Piersic, Pomi fructiferi, Prun, Tomate, Tomate solarii, Vinete, Vinete solarii, Visin, Vita de vie
Perioada de aplicare mai, iunie
Producator Kollant

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie