Cartofi de samanta Margarita 5kg, Clasa A

Cartofii de samanta Margarita sunt un soi de cartofi semitardiv, cu o productivitate foarte mare, formand tuberculi mari. Au forma ovala, coaja rosie si pulpa galben deschis, moderat de tare, potriviti pentru cartofi prajiti, chipsuri, piureuri. Este destinat cultivarii pe soluri usoare.

49

Mai multe informații

Cartofii de samanta Margarita sunt un soi de cartofi semitardivi, cu o productivitate foarte mare, formand tuberculi mari. Au forma ovala, coaja rosie si pulpa galben deschis, moderat de tare, potriviti pentru cartofi prajiti, chipsuri, piureuri. Este destinat cultivarii pe soluri usoare.

Caracteristici Cartofi de samanta Margarita

Soi de cartofi cu coaja rosie, soi semitardiv, recomandat pentru consum in stare proaspata si pentru pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare, cu pulpa galben deschis, care nu se decoloreaza in timpul gatirii.

Continutul de amidon este in jur de 19%.

Cartofii Margarita fac parte din grupa B din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. In Grupa B sunt cartofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti. piureuri. Cartofii din grupele B si C sunt cei mai versatili, putand fi consumati intr-o varietate de retete.

Cartofii de samanta Margarita au ochi destul de superficiali, avand o prezentare comerciala atractiva.

Cartofii Margarita se pastreaza excelent timp indelungat, nu sunt sensibili la Fusarium.

Planta de cartof Margarita are imunitate crescuta la cancerul cartofului, la virusi. Rezista bine la nematozi si seceta. 

Productivitatea cartofilor de samanta Margarita este excelenta. Necesarul de azot este mai mic, doar 70-80% fata de alte soiuri semitardive.

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Margarita

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.

Cartofii de samanta Margarita sunt ambalati la saculeti de 5 kg.

 

Specificatii

Producator Agro Plant Olanda

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie