Erbicid porumb Talisman OD (nicosulfuron 40 g/l) 1 L

Erbicid Talisman OD impotriva costreiului din porumb.

Produse similare, cu aceeasi substanta activa, la preturi imbatabile sunt Erbicidul Radial Extra (60% nicosulfuron) si Erbicidul Nicogan (40% nicosulfuron)

71.9

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicidul Talisman OD - este un erbicid sistemic, special creat pentru combaterea buruienilor graminee anuale si din rizomi precum si dicotile anulae si perene din cultura de porumb de siloz sau de consum.

Cum actioneaza erbicidul Talisman OD 

Nicosulfuronul este o substanţă activă ce actioneaza puternic asupra costreiului, ierbii barboase, mohorului, ierbii de gazon, meisorului si pirului tarator fara sa afecteze porumbul. 

Erbicidul Talisman OD se aplică postemergent. Se absoarbe rapid in special prin frunze, dar şi prin rădăcinile buruienilor. Este transmis in buruiana prin intermediul sevei pana la nivelul punctelor de crestere (meristemelor), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară. Buruienile nu mai cresc, se inrosesc, se etiolează şi se necrozează. Buruienile mor in termen de până la 3 săptămâni.  

Porumbul nu este afectat de erbicidul Talisman OD deoarece metabolizeaza substanţa activă din erbicid şi o transforma în compuşi biologic inactivi, astfel ca majoritatea hibrizilor nu prezinta fitotoxicitate.

Talisman este formulat ca dispersie concentrata in ulei, care este superioara din punct de vedere a performantei biologice. Este retinut mai bine pe planta si este mai bine absorbit. Talisman nu este influentat de ploile ce survin la 4 ore dupa aplicare si nu are efect remanent pentru cultura urmatoare. Talisman OD combate foarte bine infestarile puternice cu costrei din rizomi (Sorghum halepense).

Cum se aplica erbicidul Talisman OD

Buruieni

Doza

Marimea porumbului

Marimea buruienilor

Buruieni   monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din sămânţa)

0,8 l/ha

4-6 frunze

2-4 frunze, inainte de infratit

Costrei (Sorghum halepense) din rizomi

1-1,5 l/ha, (în   funcţie de gradul de infestare şi talia costreiului)

4-6 frunze

15-20 cm

Doza si momentul de aplicare a erbicidulului Talisman OD difera în funcţie de speciile de buruieni graminee ce predomina in cultura:

- buruienile anuale şi cele din seminţe - se erbicideaza mai timpuriu (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) şi cu doze mai mici (0,8 l/ha), într-un singur tratament

gramineele perene - se erbicideaza  mai târziu (10-25 cm înălţime la costrei) şi in doze mai mari (1-1,5 l/ha).

Aplicarea se poate face într-un singur tratament sau, mai recomandat, în doua tratamente secvenţiale, astfel:

- tratamentul 1:  doza de 0,75-1 l/ha, în faza de înfrăţire a buruienilor

- tratamentul 2:  doza de 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, după circa 2-3 săptămâni

Tratamentele trebuie facute atunci când porumbul este în stadiul de 2 – maxim 6 frunze, pentru a evita fitotoxicitatea.

Este important ca dupa aplicare sa nu ploua 4 - 5 ore pentru a da ragaz erbicidului sa pătrunda complet în plantă. 

Volum de apă: 200 – 400 l/ha

Acţiunea erbicidului Talisman OD este influenţată foarte mult de condiţiile meteo din momentul aplicării. Absorbţia şi translocarea se fac mai intens si rapid  atunci când buruienile au condiţii optime de creştere (lumină, căldură, apă, hrană) şi ca urmare efectul de distrugere este mai complet.

Pentru combaterea mai multor specii de buruieni se poate erbicida impreuna cu erbicidul SDMA super (acid 2,4 D 600 g/l ) sau Premiant (acid 2,4 D 344 g/l + dicamba 120 g/l )în special când buruienile dicotiledonate sunt în faza de rozetă.

Buruieni combatute de Talisman OD

Buruieni monocotiledonate anualeSetaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Digitaria sanguinalis (meişor)

Buruieni monocotiledonate perene: Sorgum halepense (costrei atât din seminţe cât şi din rizomi) şi Agropyron repens (pir).

Efect parţial de combatere asupra unor dicotiledonateAmaranthus retroflexus (ştir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zârna), Polygonum spp. (iarba roşie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (muştar), Datura stramonium (ciumăfaie).

Substanţa activă: Nicosulfuron 40 g/l, emulsie (ulei in apa), Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu)

Specificatii

Buruieni combatute Unele dicotiledonate, Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Pir
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Rotam Agrochemical Europe Limited, Anglia
Substanta activa Nicosulfuron
Ambalaj Flacon 1 L

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie