Erbicid Radial Extra 60 OD (nicosulfuron) (100ml, 250 ml, 500 ml, 1 L)

 Erbicid Radial Extra 60 OD - combate pirul tarator si buruienile monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costreiul din samanta) din porumb.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

 Erbicid Radial Extra 60 OD - combate pirul tarator si buruienile monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costreiul din samanta) din porumb.

Cum actioneaza erbicidul Radial Extra 60 OD

Nicosulfuronul se regaseste in Erbicidul Radial Extra 60 OD in concentratie de 60 g/l, mai concentrat decat in alte produse de pe piata care au 40 g/l. In plus, este formulat ca o suspensie uleioasa, ceea ce il face mai eficient si in conditii de seceta. 

Erbicidul Radial Nicogan se aplică doar postemergent şi este absorbit rapid in special prin frunze, dar şi prin rădăcinile buruienilor. Este translocat apoi ascendent şi descendent în curentul de sevă până la nivelul punctelor de crestere (meristemelor), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară. Buruienile se opresc din crestere, apoi se inrosesc, se decoloreaza treptat si apoi mor. Moartea buruienilor intervine într-o perioada de până la 3 săptămâni.  Vremea calda si umeda accelereaza actiunea produsului iar cea racoroasa si uscata poate sa o amane.

Porumbul reuşeste printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanţa activă din erbicid şi să o transforme în compuşi biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu este prezenta fitotoxicitatea.

Cum se aplica erbicidul Radial Extra 60 OD

Buruieni

Doza

Marimea buruienilor

Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din sămânţa) si pirul tarator

0,5 - 0,7 l/ha

cand porumbul are 2-8 frunze

Doza trebuie ajustata in functie de faza de dezvoltare a buruienilor, cu doza mai mica pe buruienile mici si cu doza maxima cand buruienile sunt avansate in dezvoltare si cand infestarea este puternica

2-4 frunze, inainte de infratit

Din cauza posibilitatii de aparitie a simptomelor de fitotoxicitate asupra unor soiuri de porumb, in special soiuri noi, inainte de aplicarea produsului se recomanda efectuarea unor tratamente de proba pentru a verifica daca nu apar semne de deteriorare a plantelor.


Substanţa activă:
 Nicosulfuron 60 g/l, OD (Suspensie uleioasa)

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Pir
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Solarex
Substanta activa Nicosulfuron
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 250 ml, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie