Erbicid pentru porumb Nicogan 40 SC (nicosulfuron) (200 ml,1 L)

Erbicid Nicogan 40 SC - pentru porumb. Combate gramineele anuale si perene (costreiul din rizomi)

 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

 Erbicid Nicogan 40 SC - erbicid ce combate buruienile monocotiledonate (în special costreiul din rizomi) din porumb.

Cum actioneaza  erbicidul Nicogan 40 SC

Nicosulfuronul este o substanţă activă ce actioneaza puternic asupra costreiului fara sa afecteze porumbul. 

Erbicidul Nicogan se aplică doar postemergent şi este absorbit rapid in special prin frunzele, dar şi prin rădăcinile buruienilor. Este translocat apoi ascendent şi descendent în curentul de sevă până la nivelul punctelor de crestere (meristemelor), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară. Buruienile se opresc din crestere, apoi se inrosesc, se etiolează şi se necrozează. Moartea buruienilor intervine într-o perioada de până la 3 săptămâni.  

Porumbul reuşeste printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanţa activă din erbicid şi să o transforme în compuşi biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu este prezenta fitotoxicitatea.

Cum se aplica erbicidul Nicogan 40 SC

 

Buruieni

Doza

Marimea porumbului

Marimea buruienilor

Buruieni   monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din sămânţa)

0,8 l/ha

4-6 frunze

2-4 frunze, inainte de infratit

Costrei (Sorghum halepense) din rizomi

1-1,5 l/ha, (în   funcţie de gradul de infestare şi talia costreiului)

4-6 frunze

15-20 cm

Erbicidul Nicogan 40 SC se aplică diferit (ca moment si doza ) în funcţie de speciile de buruieni graminee predominante:

- buruienile anuale şi cele din seminţe - se erbicideaza mai timpuriu (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) şi doze mai mici (0,8 l/ha), într-un singur tratament

- gramineele perene - se erbicideaza  mai târziu (10-25 cm înălţime la costrei) şi in doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie într-un singur tratament, fie în 2 tratamente secvenţiale (metoda cea mai recomandată), astfel:
                                                             - tratamentul 1:  doza de 0,75-1 l/ha, în faza de înfrăţire a buruienilor

                                                             - tratamentul 2:  doza de 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, după circa 2-3 săptămâni

Recomandam ca tratamentele sa fie facute atunci când porumbul este în stadiul de 2 – maxim 6 frunze, pentru a evita fitotoxicitatea.

Pentru a pătrunde complet în plantă este necesar ca după efectuarea tratamentului sa nu ploua pentru o perioadă de 4 – 5 ore.

Volum de apă: 200 – 400 l/ha

Acţiunea erbicidului Nicogan este mult influenţată de condiţiile climatice şi de vegataţie din momentul aplicării. Absorbţia şi translocarea se fac mai intens si rapid  atunci când buruienile au condiţii optime de creştere (lumină, căldură, apă, hrană) şi ca urmare efectul de distrugere este mai complet.

Pentru combaterea mai multor specii de buruieni se poate erbicida şi cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), în special când buruienile dicotiledonate sunt în faza de rozetă.

Buruieni combatute de Nicogan

Buruieni monocotiledonate anualeSetaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Digitaria sanguinalis (meişor)

Buruieni monocotiledonate perene: Sorgum halepense (costrei atât din seminţe cât şi din rizomi) şi Agropyron repens (pir).

Efect parţial de combatere asupra unor dicotiledonateAmaranthus retroflexus (ştir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zârna), Polygonum spp. (iarba roşie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (muştar), Datura stramonium (ciumăfaie).

 

Substanţa activă: Nicosulfuron 40 g/l, SC (Suspensie concentrată), Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu)

Specificatii

Buruieni combatute Unele dicotiledonate, Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Pir
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Makhteshim Agan
Substanta activa Nicosulfuron
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 250 ml, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie