Fungicid Delan Pro (125g/l ditianon si 561 g/l fosfonati de potasiu) (30mL, 150mL)

Fungicid Delan Pro  combate rapanul la mar si par si mana la vita de vie, actionand preventiv, multi-site si imbunatatind rezistenta plantei. Este un fungicid cu tehnologie proactiva, pe baza de ditianon si fosfonati de potasiu.

 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicid Delan Pro  combate rapanul la mar si par si mana la vita de vie, actionand preventiv, multi-site si imbunatatind rezistenta plantei. Este un fungicid cu tehnologie proactiva, pe baza de ditianon si fosfonati de potasiu.

Caracteristici Fungicid Delan Pro

Fungicidul Delan Pro are in compozitie doua substante active: ditianon si fosfonat de potasiu

Ditianon este o substanta activa folosita de 50 ani de pomicultori. Ditianon este o substanta activa de contact, cu actiune multi-site. Perturba multe procese biologice afectand enzimele fungice: de exemplu perturba producerea de energie a celulelor fungice (procesul glicolizei si ciclul lui Krebs), protectia impotriva stresului oxidativ (reductaza glutationului) si procesele metabolice (calea fosfat pentoza). Aceste tipuri diferite de acţiune determină clasificarea Ditianonului ca fiind un inhibitor multi-site. Astfel, Ditianon are o eficacitate excelentă în combaterea rapănului și a manei la vița de vie.

Fosfonatii de potasiu sunt o alta forma chimica a fosforului. Ei au proprietati fungice si stimuleaza mecanismele de aparare ale plantelor. Nu trebuie confundațtii cu fertilizantii pe baza de fosfati, care nu au activitate fungica. Fosfonații de potasiu generează acidul fosfonic, care este principiul activ al fosfonaţilor de potasiu.

Mecanismele naturale de protectie impotriva agentilor patogeni in planta constau in construirea unor bariere fizice impotriva patogenilor, reactii biochimice in urma carora sunt produse substante care limiteaza dezvoltarea patogenilor si transmit semnale in interiorul plantei care activeaza un proces general de aparare in iintreaga planta.

  • - Are actiune preventiva si stimuleaza mecanismele naturale de aparare ale plantei
  • - Combate cu eficacitate ridicată rapanul la mar si par si mana la vita de vie
  • - Acopera uniform planta datorita formularii lichide, a particulelor foarte fine mult mai mici decat in formularile sub forma de praf
  •  - Rezista bine la spalare, de unde rezulta performanta excelenta si in conditii climatice dificile 

Doza si mod de utilizare Fungicid Delan Pro

 → Mar si par

DăunătoriDoza omologatăNumăr de aplicări
Rapăn 2,5 l/ha max. 6 trat./an

Poate fi aplicat preventiv pe perioada de vegetație cuprinsă între BBCH 53 – 81, respectiv de la faza de înmugurire: frunzele verzi care acoperă petalele vizibile, până la faza de început a coacerii fructelor: apariția nuanței deschise a culorii de bază specifice soiurilor.

→ Vita de vie

DăunătoriDoza omologatăNumăr de aplicări
Mana viței de vie 3 – 4 l/ha

max. 4 trat./an

timp de pauza: 42 zile

Se aplica între stadiile BBCH 53-83, adică de la momentul în care inflorescențele sunt clar vizibile, până la momentul în care boabele dezvoltă culoarea specifică.

Substanta activa Fungicid Delan Pro

- 125g/l ditianon si 561 g/l fosfonati de potasiu)

Specificatii

Plante tratate Mar, Par, Vita de vie
Producator BASF
Substanta activa Ditianon
Boli combatute Mana, Rapan
Aplicare produs Vegetatie, Pomicultura si viticultura
Mod de actiune De contact, Sistemic, Translaminar, Preventiv
Ambalaj flacon 150 ml, flacon 30mL

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie