Fungicid Scala (400g/l pirimetanil) (20ml, 150ml, 1L)

Fungicid Scala - fungicid preventiv si curativ impotriva putregaiului cenusiu, produs nou de la BASF. Combate putregaiul cenusiu la vita de vie, capsuni, arbusti (zmeur, mur, afin, coacaz, agris), legume (castraveti, dovlecei, tomate, vinete, ardei, salata), plante aromatice, plante ornamentale, rapanul la pomi fructiferi (mar, par, gutui, afin canadian) si alternarioza la morcov.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicid Scala - fungicid preventiv si curativ impotriva putregaiului cenusiu, produs nou de la BASF. Combate putregaiul cenusiu la vita de vie, capsuni, arbusti (zmeur, mur, afin, coacaz, agris), legume (castraveti, dovlecei, tomate, vinete, ardei, salata), plante aromatice, plante ornamentale, rapanul la pomi fructiferi (mar, par, gutui, afin canadian) si alternarioza la morcov.

Cum actioneaza fungicidul Scala

Fungicidul Scala are ca substanta activa pirimetanil, care actioneaza prin inhibarea diviziunii celulare si prin stoparea extinderii leziunilor. Fungicidul Scala inhiba ciuperca in diferitele ei stadii de dezvoltare: germinarea sporilor, cresterea tubului germinativ si dezvoltarea miceliului. Are o actiune de contact, translaminara si prin vapori, ceea ce face ca si frunzele si fructele pe care nu ajunge suolutia sa fie totusi protejate. Pirimetanil nu produce rezistenta incrucisata cu benzimidazolii, dicarboximidele, morfolinele, strobilurinele sau fenilpirolii.

Avantajele fungicidului Scala

  • Are actiune puternica de protectie si curativa impotriva rapanulu, putand fi aplicat si inainte de inflorit, atunci cand temperaturile sunt scazute
  • Actioneaza eficace asupra Botrytis cinerea
  • Actioneaza translaminar si prin vapori 
  • Nu afecteaza procesele de vinificatie
  • Este printre putinele fungicide omologate in Romania pentru arbusti fructiferi

Cum se aplica fungicidul Scala

 - Vita de vie 

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)  in doza de 2 l/ha în 1000 l solu­ție

Se recomandă ca tratamentul sa se faca in stadiile BBCH 61 - 85, adica de la inceputul infloririi pana la coacerea strugurilor. Momentul optim de aplicare este la scuturarea capisoanelor florale, cand pericolul intrarii patogenului in planta este maxim. Se face maxim un tratament cu Scala pe sezon. 

Timp de pauza: 28 zile

- Capsun (camp, sere, solarii)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)  in doza de 2 l/ha

Scala se aplica in stadiile BBCH 55 - 89, respectiv de la dezvoltarea primelor inflorescente, pana la coacerea deplina a fructelor. Se pot aplica maxim 3 tratamente pe sezon, cu 7 - 14 zile pauza intre ele.

Timpa de pauza: 3 zile 

- Arbusti (zmeur, mur, coacaz, afin, agris)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 2 l/ha

Se aplică de la deschiderea primelor flori până cand fructele ajung la 90% din marimea lor finala la afin, coacaz si agris (BBCH 60-79), si pana la coacerea fructelor la zmeur si mur (BBCH 60-85). Se fac maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza intre aplicari de 10 zile la afin, coacaz si agris si 7 zile la zmeur si mur.

Timp de pauza - 3 zile

 - Mar, par, gutui, mosmon, afin canadian

Rapăn (Venturia spp.)  in doza de 0,7 - 1 l/ha

Se aplică intre stadiile BBCH 53 - 77, respectiv de la deschiderea mugurelui floral pana cand fructele ajung la 70% din marimea lor finala. Se pot face maxim 4 tratamente pe sezon, cu minim 7 zile intre aplicari.

Timp de pauza: 7 zile

- Cucurbitacee cu coaja comestibila (castraveti, zucchini, dovlecei)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 2 l/ha

Se aplică de la faza de dezvoltare a fructelor, cand primele fructe de pe tulpina principala ating forma si dimensiunea fnala, si pana la coacerea deplina a fructelor (BBCH 71-89). Se fac maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza intre aplicari de 10 zile. 

Timp de pauza - 3 zile

- Tomate si vinete (camp, sere, solarii) si ardei (sere si solarii)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 2 l/ha

Se aplică din momentul in care prima inflorescenta este vizibila, pana la coacerea deplina a fructelor si colorarea lor in culoarea specifica (BBCH 50-89). Se fac maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza intre aplicari de 10 zile. 

Timp de pauza - 3 zile

- Salata si altele asemanatoare, inclusiv plante aromatice (sere si solarii)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 2 l/ha

Scala se aplică de la inceputul dezvoltarii primelor frunze (cotiledoanele complet desfacute) pana la atingerea a 70% din forma finala (BBCH 10-47). Se fac maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza intre aplicari de 10-14 zile. 

Timp de pauza - 14 zile

- Morcov

Alternarioza (Alternaria dauci) in doza de 2 l/ha

Scala se aplică din stadiul de 10 frunze pana cand radacina atinge forma si marimea finala (BBCH 20-49). Se fac maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza intre aplicari de 10 zile. 

Timp de pauza - 21 zile

- Plante ornamentale - bulbi de flori (camp, sere si solarii)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 0,5%

Scala se aplică inainte de plantarea bulbilor (BBCH 00). Se face maxim 1 tratament pe sezon.

- Plante ornamentale - inclusiv arbusti ornamentali, flori, pepiniera forestiera (camp, sere si solarii)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) in doza de 1,5 l/ha

Scala se aplică de la dezvoltarea inflorescentelor vizibile pana la sfarsitul infloritului (BBCH 56-69). Se fac maxim 3 tratament pe sezon, cu 7 zile intre aplicari

Substanta activa Fungicid Scala

-  pirimetanil 400 g/l

Specificatii

Plante tratate arbusti decorativi, Arbusti fructiferi, Ardei, Ardei solarii, Bulbi de flori, Capsun, Castraveti, Castraveti solarii, coacaz negru, Copaci ornamentali, Cucurbitacee, Dovlecei, Flori, Gutui, Mar, Morcov, Par, Plante aromatice, Plante ornamentale, Pomi fructiferi, Salata, Silvicultura, Spanac, Tomate, Tomate solarii, Vinete, Vinete solarii, Vita de vie, Zmeura
Producator BASF
Substanta activa Pirimetanil
Boli combatute Alternarioza, Putregai, Putregai cenusiu, Rapan
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune De contact, Translaminar, Preventiv si curativ
Ambalaj Fiola 20 ml, Flacon 1 L, flacon 150 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie