Fungicid Vita de vie Flint Max 75 WG (250g/kg trifloxistrobin + 500g/kg tebuconazol) (2g, 20g)

Fungicid Vita de vie Flint Max 75 WG - fungicid complex cu actiune sistemica si mezostemica, eficient in combaterea fainarii si putregaiului negru la vita de vie si a fainarii la morcov. Actioneaza preventiv, curativ si uneori eradicativ.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicid fainare, putregai negru vita de vie Flint Max 75 WG - are un spectru larg de actiune si actioneaza preventiv, curativ si uneori eradicativ. Actioneaza sistemic si translaminar si este foarte bine adaptat pentru a fi folosit in strategii antirezistenta. 

 

Cum actioneaza fungicidul Flint Max 75 WG

Fungicidul Flint Max 75 WG are in compozitie doua substante active, din grupe chimice diferite, care actioneaza sinergic. 

Trifloxistrobin  actioneaza translaminar, fiind puternic absorbit de catre stratul ceros al frunzelor si redistribuit pe suprafata si in interiorul frunzelor. Intrerupe ciclul de dezvoltare a ciupercilor inca din stadiile primare, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ si formarea apresorilor. 

Tebuconazol actioneaza sistemic, oferind o protectie preventiva, curativa si uneori eradicativa. Sunt protejate frunzele, lastarii, florile si organele fructfere deoarece la scurt timp dupa tratament patrunde in partile aeriene si este distribuit acropetal, si blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

 

Cum se aplica fungicidul Flint Max 75 WG

→ Vita de vie

Combate fainarea (Uncinula necator) si putregaiul negru (Guignardia bidwelli) in doza de  0.16 kg/ha in 1000l apa/ha.

Se aplica preventiv, in 1-3 tratamente, atât înainte cât si dupa înflorit, în alternanta cu produse din grupe chimice diferite. Perioada de acoperire este de 10-14 zile în functie de conditiile climatice si presiunea de infectie.
 
Timp de pauza: 14 zile
 
→ Morcov
 
Combate fainarea (Erysiphe umbelliferarum) in doza de 0,3 kg/ha în 1000 l apa. Se efectueaza 1-3 tratamente începând cu primele semne de atac.
 

Compatibilitatea fungicidului Flint Max 75 WG


Flint Max 75 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia celor foarte alcaline (pe baza de Cu sau S) si a celor foarte acide. Pentru orice combinatie noua se va face un test de compatibilitate fizico-chimica.

Substanta activa: 250g/kg trifloxistrobin si 500g/kg tebuconazol

Specificatii

Plante tratate Morcov, Vita de vie
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Tebuconazol, Trifloxistrobin
Boli combatute Fainare, Putregaiul negru
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune mezostemic, Sistemic, Translaminar, Eradicativ, Preventiv si curativ
Ambalaj 2 g, Plic 20 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie