Hortensia urcatoare (Hydrangea petiolaris)

Hortensia Urcatoare (Hydrangea petiolaris) creste pana la 5 - 10 m inaltime. Florile sunt parfumate, de culoare alba, dantelate, iar in centru de culoare verde-galbui. Frunzele au forma de inima. Toamna frunzele se coloreaza din verde inchis in galben. 

23

Mai multe informații

Caracteristici Hortensia Urcatoare (Hydrangea petiolaris)

Hortensia Urcatoare (Hydrangea petiolaris) este un arbust peren, sub forma te tufa urcatoare, care creste pana la 5 - 10 m inaltime.

Florile sunt parfumate, de culoare alba, dantelate, iar in centru de culoare verde-galbui. Frunzele au forma de inima. Toamna frunzele se coloreaza din verde inchis in galben. Specie originara din Japonia.

Hortensia Urcatoare (Hydrangea petiolaris) este o planta ornamentala vedeta, care se dezvolta in unele dintre cele mai umbrite si neospitaliere zone ale gradinii. Plantati-o langa un zid sau un gard de care sa se sprijine pentru a creste spectaculos.

Plantare si ingrijire hortensia urcatoare (Hydrangea petiolaris)

Solul in care se planteaza hortensia trebuie sa aiba un pH de 6 - 8 si sa fie umed. Prefera solurile bogate in nutrienti si humus, dar fara calcar.

Cel mai bun moment pentru plantarea hortensiei este primăvara, cand solul se incalzeste si zapada este topita, din februarie pana in aprilie. In regiunile sudice se poate planta si toamna, in octombrie si noiembrie. 

Inainte de plantare se recomanda sa se tina butasul in apa pentru 2 - 3 minute.

Prefera zonele semi-umbroase, desi tolereaza si soarele direct, caz in care trebuie udate mai des. Hortensia are nevoie de multa apa, dar nu tolereaza daca apa balteste la nivelul radacinilor. Hortensiile dezvolta radacini adanci.

Infloreste vara, din iunie pana in august.

Rezista la temperaturile de iarna, rezistenta care creste pe masura ce hortensiile inainteaza in varsta.

Taierile Hortensiei trebuie sa se faca in perioada de repaus vegetativ, inainte de deschiderea mugurilor, deoarece formeaza inflorescente pe tulpinile noi.

 

 

 

Specificatii

Producator Yurta Prod
Culoare Alb
Perioada de inflorire/coacere Iunie, Iulie, August
Necesar lumina Semi-umbra, Soare
Inaltime curgatoare
Perioada de plantare Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie