Semintele de fasole se clasifica in functie de tipul de crestere in soiuri urcatoare si soiuri cu talie pitica. Ambele tipuri de fasole pot avea pastai galbene sau verzi. Fasolea urcatoare are boabe mai mari si un gust mai intens. Fasolea prefera locurile insorite sau semi-umbrite si un sol afanat. Se seamana in camp dupa mijlocul lunii mai, la o adancime mai mica de 2-3 cm.
Ca intretinere, fasolea urcatoare este mai pretentioasa decat cea pitica. Are nevoie de mai multa caldura, fertilizare mai frecventa si pari de sustinere. Nu se folosesc ingrasaminte cu un continut prea mare de azot deoarece, la fel ca mazarea, fasolea are capacitatea de a utiliza azotul fixat la nivelul radacinilor prin intermediul bacteriilor, azot ce are un efect benefic asupra solului.
Fasolea se poate recolta continuu dar trebue avut grija sa nu se culeaga pe umezeala. Pastaile nu trebuie lasate prea mult pe plante, se culeg cand sunt tinere si proaspete. Fasolea trebuie consumata doar fiarta, deoarece contine substante toxice care dispar doar in urma fierberii.
38 de produse