Seminte Sorg 50g - planta erbacee perena, numita a cincea cultura de cereale, utilizata ca furaj pentru animale, dar si pentru confectionarea maturilor.
Cantitate
Reducere de preț pentru comenzi mai mari! - Sună la 0724-239-143 sau la 0722-410-174
Seminte Sorg 50g - planta erbacee perena, numita a cincea cultura de cereale, utilizata ca furaj pentru animale, dar si pentru confectionarea maturilor.
Seminte Sorg 50g este o planta perena care ajunge la inaltimea de pană la 2,5 m, foarte asemanatoare cu porumbul. Tulpina este dreapta, uscata, plina cu maduva si este formata din 9-15 internoduri, cu o radacina bine dezvoltata care patrunde adanc in sol pana la 1m. Frunzele sunt late, cu margini ascutite, de culoare verde. Florile au o lungime de pana la 70 cm, sunt asezate in ciorchine drepte, rasfirate sau aplecate.
Pentru un randament maxim sorgul are nevoie de caldura, necesitand o temperatura medie de cel putin 25°C.
Dintre plantele furajere anuale cultivate in tara noastra, sorgul are rezistenta cea mai ridicata la seceta, datorita sistemului radicular foarte dezvoltat. La inceputul perioadei de vegetatie ritmul de crestere al sorgului este redus si se poate usor imburuiena, dupa care ritmul de crestere devine foarte accentuat.
Fanul de sorg este superior fanului de porumb, deoarece contine cantitati mari de saruri de calciu, fosfor si caroten.
Semanare: aprilie, direct in camp la o distanta de 40x12-17 cm si 3.5 cm adancime
Perioada de recoltare : cand paniculul are o culoare galbena si semintele sunt in faza de coacere.
Pentru o rasarire uniforma se recomanda tavalugirea dupa semanare.
Dupa recoltare se recomanda sa se lase la uscat timp de 2-3 zile.
Recoltatul sorgului pentru maturi se face la inceputul fazei de coacere, se recolteaza plantele intregi si se leaga snopi.
Utilizare Seminte Sorg 50g :
→Sorgul tehnic se intrebuinteaza la confectionarea de maturi, perii de spalat si diverse impletituri
→Sorgul pentru furaj se foloseste ca furaj pentru animale.
Producator | Kertimag |
---|---|
Durata de viata | perena |