Densimetru must (Mustimetru)

Densimetru must (Mustimetru) - permite determinarea rapida si foarte usoara a parametrului principal de calitate al mustului - continutul de zahar. Prin monitorizarea si controlul nivelului de zahar din must, veti avea placerea sa va mandriti de rodul muncii dumneavoastra obtinand un vin de calitate superioara

48

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Densimetru must (Mustimetru) - permite determinarea rapida si foarte usoara a parametrului principal de calitate al mustului - continutul de zahar. Prin monitorizarea si controlul nivelului de zahar din must, veti avea placerea sa va mandriti de rodul muncii dumneavoastra obtinand un vin de calitate superioara. 

Caracteristici Densimetru must (Mustimetru):

- principiul metodei se bazeaz pe corelarea concentratia de zahar din must cu densitatea

Densimetru must (Mustimetru) permite masurarea nivelului de zahar din must in intervalul 10 - 30% 

Metoda de masurare:    

1). mustul adus la temperatura de 20ºC se toarna intr-un vas transparent (cilindru, flacon etc.); inaltimea coloanei de must din recipient trebuie sa fie cu 2 cm mai mare decat lungimea densimetrului

2). inainte de utilizare, Densimetru must (Mustimetru) se spala cu apa curata si se sterge

3). se amplaseaza densimetrul in must in asa fel incat sa pluteasca liber in lichid, fara a atinge peretii sau fundul vasului

4). se citeste gradatia de pe densimetru, valoarea indicata la linia ce se afla deasupra nivelului lichidului (deasupra meniscului) = nivelul de zahar din must exprimat in  dkg zahar/ kg must

- pentru rezultate corecte citirea se realizeaza in starea de repaos al densimetrului, cu recipientul amplasat la nivelul ochilor

- in cazul in care, pe timpul masuratorii, mustul nu are temperatura de 20ºC valoarea corecta a continutului de zahar se obtine dupa corelarea valorii citite cu temperatura, dupa cum urmeaza:

     ◊ la fiecare 2 grade Celsius in plus  - se adauga 0.1 grade la densitatea mustului citita 

     ◊ la fiecare 2 grade Celsius in minus - se scade cate 0.1 grade din valoarea densitatii citite

- concentratia zaharurilor fermentescibile din must trebuie sa fie cuprins intre 15-25 %, pentru a obtine vinuri cu o tarie corespunzatoare, in caz contrar se realizeaza corectarea continutului in zahar al mustului (saptalizare)

Densimetru must (Mustimetru) - nu se recomanda pentru masuratori oficiale

Specificatii

Producator Ungaria

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie