Erbicid porumb Akris (500 ml, 5 L)

Akris este un erbicid sistemic pentru porumb care combate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale. Se aplica preemergent sau postemergent timpuriu. Are doua substante active care combat buruienile inainte, in timpul sau la scurt timp dupa rasarire. Protejeaza 4 - 6 saptamani. Combate si valul doi de buruieni.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Akris este un erbicid sistemic pentru porumb care combate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale. Se aplica preemergent sau postemergent timpuriu. Are doua substante active care combat buruienile inainte, in timpul sau la scurt timp dupa rasarire. Protejeaza 4 - 6 saptamani. Combate si valul doi de buruieni.

Cum actioneaza Erbicidul porumb Akris

Akris este un erbicid care actioneaza sistemic si radicular in buruiana. Buruienile in curs de germinare absorb substanta activa. Umiditatea din sol favorizeaza solubilizarea, formarea peliculei si absorbtia lui. Erbicidul porumb Akris are doua substante active care actioneaza complementar:

Dimetenamid-P inhiba diviziunea celulara a buruienilor - varfurile de crestere nu se mai dezvolta. Este preluat prin organele subterane (radicula si hipocotil) si prin cotiledon /coleoptil. Are actiune asupra buruienilor monocotiledonate (iarba vantului, meisor, mohor, iarba barboasa) dar si asupra unora dicotiledonate, cum este stirul si zarna.

Terbutilazina inhiba fotosinteza buruienilor si este preluata prin radacini si prin frunzele tinere. Efectul de clorozare se va vedea mai ales pe marginea frunzelor. Are actiune asupra celor mai importante buruieni dicotiledonate: traista ciobanului, musetel, ventrilica.

Erbicidul porumb Akris are capacitatea de a se reactiva sub actiunea ploilor ce urmeaza dupa o perioada de seceta, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada. Erbicidul mentine solul curat de buruieni timp de 4-6 saptamani de la aplicare.

Cum se utilizeaza Erbicidul porumb Akris 

Akris se poate aplica atat preemergent, la 1 - 5 zile de la semanat cat si postemergent timpuriu, pana la stadiul de 3 - 4 frunze ale porumbului. 

Doza de aplicare este 2,5 - 3 l/ha intr-un volum de solutie de 200 - 400 l/ha.

Ce buruieni combate Erbicidul porumb Akris

Setaria spp. (Mohor), Echinochloa crus-galli (Mohor lat), Digitaria sanguinalis (Meişor), Sorghum halepense (Costrei) din semințe, Amaranthus spp. (Știr), Chenopodium spp. (Lobodă sălbatică), Datura stramonium (Ciumăfaie), Galinsoga parviflora (Busuioc sălbatic), Matricaria chamomilla (Muşeţel sălbatic), Polygonum aviculare (Troscot), Polygonum convolvulus (Hrișcă urcătoare), Polygonum persicaria (Ardeiul broaștei), Portulaca oleracea (Iarbă grasă), Sinapis spp. (Muștar sălbatic), Solanum nigrum (Zârnă), Stellaria media (Rocoină), etc.

Daca pe anumite parcele dupa aplicarea Akris exista si costrei din rizomi, se recomanda aplicarea unui erbicid pe baza de nicosulfuron.

Substante active: Terbutilazina 250 g/l + Dimetenamid-P 280 g/l, sub forma de suspensie concentrata.

 

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Dicotiledonate anuale
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire
Producator pesticide BASF
Substanta activa Dimetenamid-P
Ambalaj Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie